BVC besök 10 månader

Igår var vi på BVC för en 10-månaderskontroll.

Vikt: 8855 gr
Längd: 73,3 cm
Huvudomf: 44 cm

Allt såg bra ut och BVC-sköterskan tycker att Saga är ett starkt och fint barn :)

Nästa gång är det 1-årskontroll och spruta med en läkare. Urk, då får Jimmy följa med..

Long time no see..

Nu har det gått några dagar sen jag skrev nåt här, men dagarna bara rullar på och jag hinner inte alltid kika in här.
Det mesta rullar på som vanligt här, inga konstigheter alls.
Det enda är väl att Saga har hitta nya sovställningar..



Här är vid mitt-på-dagen-sovet..


Och här är natt-sovet.. Skönt? Knappast!

Nej, nu ska här gå och göras päronpuré!

För ett år sedan..

Imorgon, 22/6, är det ett helt år sedan jag jobbade min sista dag på Skrikande Kocken.
Ett år har passerat och det har faktiskt varit det bästa hittills. Jag hade en underbar gravidsommar med mycket sol och vila. Hösten och vintern gick i en rasande fart då jag var helt uppe i Saga och allt vad som rörde henne. Våren har även den försvunnit i ett nafs, och nu sitter jag här dagen före midsommarafton och tänker tillbaka på det gångna året med ett fånigt litet leende.
Inte saknar jag jobbet det minsta. Jag vill aldrig börja jobba.

Leksaker?

Saga´s favoritleksaker är just nu bläckpennor, sladdar och skor. Och det ska gärna ätas på.

Inget av det känns direkt nyttigt..

Suck

Nähä, ungen vaknade efter 45 minuter.
Inte vad jag hade hoppats på, men det är ju en bättring jämfört med gårdagens 30 minutrar..


Testing

Saga har på sista tiden haft svårt att komma till ro när hon ska somna och när hon väl sover. Så fort hon vaknar till minsta lilla så istället för att somna om så sätter hon sig upp, eller kryper iväg i sängen. Detta gör hon i halvdvala vilket innebär att hon antingen kryper rakt in i gaveln på sängen eller ramlar och slår i spjälorna. Då blir hon ledsen och vaken så hon inte kan somna om.
På em är det lögn att få henne att somna hemma. Brukar gå en sväng med vagnen där somnade hon nästan jämt förut, men nu måste hon titta på allt som rör sig, typ barn, hundar, cyklar, bilar, fåglar, moln, människor, så hon kommer inte till ro i vagnen heller..
Så från att ha sovit 1½-2 timmar på fm + 30 min på em, har hon gått till att endast sova 30 minuter på hela dagen.
Visst det har funkat några dagar nu och hon är inte överjävligt trött på kvällarna, men det är inget jag tror kommer hålla i längden.

Så idag testar jag en ny sovvariant. :)

Har hållt henne uppe så hon fick äta lunch INNAN hon somnade. Får se om det gör någon skillnad. Återkommer senare!

MAMMA

Igår kom det efterlängtade ordet. Mamma.

Vi hade haft en mindre brottningsmatch i spjälsängen (Saga i och jag utanför). Jag tyckte att Saga skulle sova, Saga tyckte att hon skulle vara vaken. Jag var inne ungefär 173 gånger och la ner henne i sängen, för att hon ½ millisekund senare sätter/ställer sig upp igen.
Tillslut orkade jag inte och la ner henne bestämt (inte hårt, men mer bestämt än vanligt), stoppade in nappen, la över henne täcket och röt argt: -Lägg dig ner och sov nu unge!, vände på klacken och gick därifrån. Hon blev såklart jätteledsen och började gråta på riktigt. Jag bestämde mig för att testa en ny metod och ignorera henne och börjde hänga tvätt istället. Rätt som det är hörs det klart och tydligt från sovrummet, MAMMA. Jimmy tittade på mig från soffan och sa: -Hörde du? Det där var helt klart ett "mamma". Hon ropade på dig..
Jag gick in i sovrummet och där stog hon i sängen med nappen i ena handen och krokodiltårar på kinderna. Shit, hjärtat smälte och jag höll på att börja gråta. Min söta dotter.
Nåt sånt kunde jag inte motstå så hon fick komma upp en stund och gosa lite i soffan.. ;)

Nä, "ignorera-metoden" var inget för oss..

Tjejsnack v.25

Boende

? Hur bor du? (lägenhet, hus, studentkorridor etc) Vilken våning och vilken storlek? Med vem? (djur, människor)
~
Jag bor i en lägenhet med 4 rok, 110 kvm på 5:e våningen. Där bor jag tillsammans med dottern Saga, hennes pappa Jimmy och katten Cinnamon.

? Hur många ggr i ditt liv har du flyttat? Av vilken anledning? Om ej, skulle du vilja flytta? Varför/varför inte?
~
Vi flyttade några gånger när jag var liten, men det är inget jag kommer ihåg. Utöver det så har jag flyttat till egen lägenhet och sedan hit där vi bor nu. Vi trivs superbra hela familjen och stannar nog här ett bra tag!

? Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? / När tror du att du kommer flytta hemifrån?
~
Jag var 19 år.

? Vart du än bor, har du någon kontakt med grannarna? På vilket sätt? Varför/varför inte?
~
Nej det kan jag inte påstå. Inte mer än att vi hälsar i hissen och på parkeringen.

? Vad har du av följande: (badkar/dusch), (balkong/altan/uteplats/trädgård), (kök/kokvrå/annat), (antal toaletter)
~
Vi har badkar, stor balkong, kök och två toaletter. 

Helgen som gick..

Det har inte varit en direkt händelserik helg för Lilla familjen.
I lördags plöjde vi igenom Globen och Farsta i jakt på shorts till Jimmy och bikini till mig. Vi kom inte hem med nåt av det.. Det är hopplöst att hitta byxor/shorts till Jimmy, han har tydligen en konstig kroppsbyggnad som byxtillverkarna inte har uppmärksammat ännu. Sen blir det ju inte lättare av att han redan innan har bestämt sig exakt hur shortsen ska se ut, och inget annat duger..
Lika hopplöst att hitta bikini till mig. Det är rätt utplockat redan, men jag hittade några som jag skulle kunna tänka mig. Fast inte i storlek 40.. *suck*

I söndags var vi och fotograferade Saga under vatten igen. (Jag ger inte upp, hon SKA bli modell ;) ) Det märktes dock att hon inte har varit och badat i bassäng och dykt på ett par veckor, hon fick några kallsupar och tyckte inte att det var så kul som vanligt men det gick bra ändå. Vi ska försöka komma iväg till nån simhall så hon inte glömmer bort allt.
Bilderna kommer om 2 veckor så då lägger jag ut dem här.



Ingen fotomodell..

Nej jag tror inte att Saga är en blivande fotomodell.
När Jimmy slutade jobbet idag så åkte vi ner till Ica Maxi där Stjärnstudio höll till denna vecka. Vi fotade Saga där när hon var 4 månader (om jag inte minns fel), och de bilderna blev verkligen inte bra. Enligt Jimmy var det bara för att han inte var med och fick henne att skratta såklart..
Den här gången är jag inte heller helt nöjd med bilderna, vet inte vad det är för Saga liksom tvärvägrar att le framför just den kameran. Det är lite underligt eftersom hon smilar upp sig så fort kameran kommer fram här hemma. Kanske känner hon "allvaret", eller så finner hon helt enkelt ingen anledning att le åt en korkad fotograf som töntar sig..? ;)
Bilderna kommer iaf om två veckor, hoppas bara att nån blev bra..
 

Besök!

Igår var Rebecca och Alicia här och fikade. Det var verkligen på tiden! Trots att vi bor så nära varandra så har det inte blivit av att vi har setts på några veckor.. Nu har vi dock planerat utflykter till olika badplatser så det blir nog bättring :)



 
I början var barnen lite lugna och höll sig en bit ifrån varandra.


Sen tog Saga med sig Alicia in på sitt rum och visade alla leksaker


Sötnosarna tinade upp snabbt och lekte bra.


Eftermiddagen avslutades med en brottningsmatch - utan vinnare såklart :)

Tack för en trevlig eftermiddag tjejer!

"Fixa köket.."

Att "fixa köket" har två helt olika innebörder för oss här hemma..
Igår när jag la Saga så hörde jag hur Jimmy stökade i köket. När jag kom ut från sovrummet så frågade jag; -Har du fixat köket? - Japp. svarar Jimmy
Alltså ägnar jag inte köket varken en tanke eller blick på hela kvällen.
Ända tills jag går ut och ska göra kvällsfika.
Då inser jag att "fixa köket" betyder för Jimmy: plocka in i kylen, ställa ner disken i diskhon (utan att skölja av) samt att släcka lamporna.
För mig betyder "fixa köket": göra matlåda, plocka ur det rena ur diskmaskinen, skölja av den smutsiga disken och ställa den i maskinen, plocka in i kylen, slänga det som ska slängas, gå ut med soporna, torka av diskbänken och till sist släcka lamporna.

Tänk så olika man kan vara :)

(Jag klagar inte utan bara konstaterar..)

Födelsedagskalas

Idag var vi bjudna hem till Nina och Thelma (Mikael jobbade) på födelsedagskalas! Vi åt först jättegod lunch, Thaikyckling i rödcurry med ris, sen kalasade vi på kaffe och Nina´s hembakade tårtor. Mycket gott! Jag ruckade lite på gränserna och tom. Saga fick  lite tårta. Hör och häpna ;) Hon verkade tycka det var gott, fast hon äter ju allt som man erbjuder henne iofs..

Passade även på att klappa lite på Nina´s fina bebismage. Hon är beräknad till mitten på Augusti så magen är riktigt stor och fin nu. Nästan så man blir lite sugen igen..

Tack snälla Nina för en trevlig dag!

P.s Måste bara svära lite över Stockholm och dess jävla vägarbeten. Så. Tack.  

Tjejsnack v. 24

Fotografering

◊ Har du någon vanlig kamera? (Alltså inte mobil) Vilken sort? Om inte, vill du ha någon speciell?
Jag har en vanlig digitalkamera, Canon PowerShot A20. Är snart dax att skaffa en ny, den här är rätt klumpig och ger inga kanonbilder tyvärr..

Har du/vill ha en mobilkamera och vid vilka tillfällen använder/skulle du ha använt den?
Jag har kamera i mobilen men den är verkligen urusel så den används inte alls ofta. Blir i stort sett bara bilder på Saga.

Gillar du att fotografera? Vad? Om inte, varför?
Sen Saga föddes så har det såklart blivit mycket roligare att fota, för hon är ju såklart det bästa motivet :)

Gillar du att stå framför kameran? Varför/varför inte?
Helst inte. Tycker jag blir fruktansvärt dålig på kort! Det är iofs lite trist, kanske måste skärpa till mig..

Vad fotograferade du senast?
Saga såklart ;)

Skön eftermiddag

Igår eftermiddag så packade vi strandväskorna med kycklingwraps, vattenmelon, muffins och mängder med vatten för en tur till stranden. Vi mötte för ovanlighetens skull upp hela familjen Hellman-Jansson (vilket var kul för jag har inte träffat Anne-Marie sen Saga´s dop i november!), vi åkte till en jättesöt liten strand i Norrby där är det inte är så mycket folk, samt att man kan ligga på gräs och det är en fördel tycker jag. Får lite lätt panik av all sand på en vanlig strand ;)
Det var faktiskt inte så himla kallt i vattnet som jag trodde så jag tog med mig Saga så även hon fick doppa fötterna. Hon verkade inte alls bekymrad över att det inte var lika varmt som i badkaret, så hon traskade ut så hon hade vatten upp på låren ungefär.
Efter badet satt vi och slappade på filtarna och hade det skönt i solen. Klockan gick och vi åkte inte därifrån förrän efter klockan 18, det är så himla svårt att känna att det är kväll nu när det är så ljust och varmt! Märkte det mest på att Saga började bli trött och gnällig och råkade titta på klockan..
Det var verkligen en toppen eftermiddag och jag hoppas på fler sånna i sommar!

Badpremiär!

Igår packade sig lilla familjen in i lilla bilen och åkte ut till Årsta och fammo´s veranda!
Där blåstes den nyinköpta poolen upp, kläder och blöjor blev avdragna och sen var det plaskiplask för hela slanten! :) Saga älskar verkligen att bada och är inte ett dugg rädd.
Jag hade en liten plan på att ha en pool till henne på balkongen, men efter att ha sett hur hon plaskade och stänkte så det tillslut var mer vatten utanför än i poolen så lägger jag ner den idén. Vill ju inte få fuktskador, och jag tror inte att surgrannen under blir så glad om det rinner ner vatten på hennes balkong ;)



Vill inte lägga in en alltför avslöjande bild på henne, man vet aldrig vad det är för dårar som snokar runt. Här döljer hon det mest privata lite själv iaf :)

DUMMA MAMMA!

Jepp, om Saga kunde prata så skulle hon defenitivt kalla mig det. Iaf på natten/morgonkvisten.

Våra nätter ser ut så här:
19:00-20:30 - Saga somnar.
23:00-00:00 - Jag och Jimmy går och lägger oss
23:01-00:01 - Jimmy somnar och börjar snarka
00:30- 1:00  - Jag somnar
1:45               - Saga vaknar till och sätter sig upp i spjälis. Jag går upp, lägger henne ner och stoppar in nappen.
1:46               - Saga somnar
2:00               - Jag somnar
4:00-6:00      - Saga vaknar, ställer sig i spjälis och sjunger/ropar och kastar nappar i golvet. Gladast i universum.
Tar över henne till vår säng och byter blöja. Hon sitter och leker med fjärrkontroll eller napp medan jag går upp och fixar välling. Jimmy snarkar. Ger henne vällingen och lägger henne sen mellan oss i sängen. Vi ligger och myser en stund och hon pillar mig på näsan, i håret, munnen och är allmänt gosig. När jag precis tror att hon ska somna så får hon nåt tokryck och ska göra allt annat än att ligga stilla och sova!
Hon sprattlar och viftar med både armar och ben och håller man sig inte på avstånd så får man sig en smäll. Hon ska sitta, stå, krypa och rulla på en och samma gång, ligga på kudden, under kudden, med täcke, utan täcke, på längden och på bredden.. Samtidigt som jag är svintrött (det är ju hon också fast utan att erkänna det) och tycker att hon ska sova. Alltså har vi en mindre brottningsmatch tillslut. Innan hon får till "rullen" så hon ska vända sig om och få fart så lägger jag ner henne, typ 75 gånger. Hon blir så arg! Men det är jag som bestämmer och tycker inte att det är okej att röja i sängen den tiden på morgonen..
Hon håller igång sisådär i 1-1½ timme.
5:00 - 7:00 - Saga har glömt att hennes mamma var världens dummaste alldeles nyss och kryper nära för att äntligen somna.
5:01-7:01 - Jag somnar
7:10          - Jimmy´s klocka ringer. Jag vaknar till.
7:30          - Jimmy går upp. Jag vaknar till.
7:31          - Jag somnar.
9:00-9:30 - Vi vaknar och går upp för dagen. (Jag vet, det ÄR lyxigt!)


Det är tur att hon är himla söt iaf!


Tjejsnack v. 23

Veckans frågor handlar om sommar.

♦ Vad är det bästa med svensk sommar? ~ Sol, värme, ljusa kvällar, god mat.

♦ Vad har du för semesterplaner? ~ Vi har inga direkta planer. Åker eventuellt ner till Jimmy´s mamma i Småland. Annars kommer vi hänga i Årsta Havsbad.

♦ Vad ska du göra på midsommar? ~ Vi brukar alltid fira midsommar hos mamma. Först sillunch, och sen grillat på kvällen. Brukar även ta en sväng ner till dansbanan på kvällskvisten.

♦ Favorit sommarmaträtten? ~ Sill, potatis och gräddfil är svårslaget! Mums!

♦ Ditt bästa sommarminne? ~ Måste nog säga hela förra sommaren. Då var jag gravid med Saga och njöt av allt jag var värd! Hela sommaren var underbar!


Tillskott i familjen, 75-års kalas och mysfika!

Nu har det hänt himla mycket de sista dagarna.

Söndagen började med ett tillskott i familjen. Mamma´s häst, Nektarin, fick sitt efterlängtade lilla föl. Det blev ett jättesött litet sto (flick-häst), som troligen kommer heta Spinda´s Cantalope. (Ännu inte bestämt stavning)




Nästa punkt på programmet var 75-års kalas hos Fammo. Där bjöds det på champange, smörgåstårta, vin, hembakad jordgubbstårta, ost och kex och mycket annat gott. Det var ju strålande väder och vi satt ute på altanen och njöt för fulla muggar! Saga var såklart skyddad till max med solhatt och ett lager solskyddskräm, dock tänkte jag inte på mig själv utan var såklart bränd efter ett par timmar.. :(
Det var iaf en mycket trevlig dag, Tack fammo för ett strålande kalas!!


Saga blev såklart uppassad på av Gudmor Karin, här äter de frukt.



Idag har vi haft besök av Emma och Meya. Vi tog en promenad till Mc Donald´s där vi fikade och barnen fick lunch. På vägen hem tog vi en sväng in på Babyland för att sukta på lite nya vagnar och annat nödvändigt.. ;) 
Jätte mysigt att träffa Emma, vi kan lätt flamsa bort några timmar! Nu sticker de till Gotland och är borta till midsommar men jag hoppas att vi hinner träffas mer i sommar!

Smarta jag packade ner kameran men glömde att ta kort på barnen. Emma tog dock något, får se om det blev bra så får hon skicka över det..

Bergadagarna

Idag lurade vi med oss Thomas, Olivia och Viktor ut på landet för att gå på Bergadagarna.
Det är ett ståhej som hålls årligen  på Berga Naturbruksgymnasium. Där får man bla titta på grisar, kossor, fårklippning, kaninhoppning, äta våfflor och lära sig hur man gör honung.
Så långt tillbaka som jag kan minnas så har vi varje år varit där och traskat mellan stallarna och klappat djur till höger och vänster, (oavsett väder) och det känns som en bra tradition som jag vill att även Saga ska växa upp med! :)
Gissar att Saga inte kommer att komma ihåg så mycket, men nångång måste ju vara den första ;)
Det fina vädret var ju en bonus, så dagen var lyckad.


Saga hälsar på hos kossorna



Vi tar en paus i gräset för att äta våfflor och dricka kaffe :)



Efter Berga-besöket satte sig Saga och Viktor inne i badrummet för att kramas, byta nappar och leka. Så söta!

Hon kryper!

Jag har länge sagt (som de flesta andra mammor brukar säga) att jag tror att Saga kommer hoppa över krypandet. Detta för att hon inte visat några som helst tendenser till att vilja krypa eller åla.
Men på senaste tiden så har hon blivit bra mycket mer rölig och har tagit sig fram kortare sträckor på sitt eget lilla vis och varit nöjd med det. Men fortfarande har hon inte stått på alla fyra och gungat men inte kommit nånstans, sådär klassiskt ni vet.. Så jag har ju fortfarande trott att hon skippar krypet.
Men så alldeles nyss så satt hon på golvet bredvid mig i datorrummet och lekte, och vips så såg jag nåt i ögonvrån som rörde sig mot dörren. Guess who? Lillpruttan som kröp ut mot hallen!
Visst, hon har sin egen stil och använder inte knäna, utan hon viker liksom in vänsterbenet under sig och går/skjuter ifrån med höger foten på nåt lattjo sätt.. Men vad spelar det för roll? Hon tar sig ju fram iaf! :)
En senare fråga är om det bara var en engångsföreteelse eller om hon nu verkligen kom på hur man gjorde..



Bildbevis!



Ser ganska nöjd ut..

RSS 2.0