Mysdag

Idag har Saga varit hemma från dagmamman. Hon har varit lite kinkig och allmänt gnällig de sista dagarna. Jimmy är förkyld så vi ha misstämkt att det är på g hos Saga också. Imorse vaknade hon alldeles igentäppt och hostade och nös som en galning. Hon hade ingen feber och var inte direkt "sjuk" men eftersom de skulle tillbringa förmiddagen på biblioteket så kände vi att det var inte den ultimata platsen för en snorig kinkig Saga,  och eftersom jag ändå var ledig så fick alltså Saga vara hemma med mig. När vi väl hade ätit frukost och tittat på lite morgontv så släppte hostan och snoret var som bortblåst. Ingen idé att sitta hemma och uggla då heller!

Förmiddagen tillbringade vi tillsammans med Emma och Saga´s nya idol, Max.
Vi åt korv, hängde i Fruängens Centrum, lagade punktering (som inte alls blev lagad), busade, plockade blommor och lekte i lekparken. En myspys förmiddag som tyvärr slutade i att jag fick migrän och vi var tvugna att åka hem rätt tvärt. (Mitt eget fel som inte lär mig att jag måste dricka mängder med vatten..)  Tack för idag kompisar!

När vi kom hem så drack jag 1 liter vatten sen gick vi och la oss och sov både jag och Saga. Vaknade 1 timme senare utan huvudvärk och med en sjungande pigg liten tjej bredvid mig.
Efter lite käk och bus så gick vi ut i vår lilla sandlåda på gården, där grävde vi och bakade sandkakor.
Sen åkte vi och hämtade stackars pappan som jobbat över, för att sen åka till Maxi och handla tillsammans med övriga Haninge-bor som fått lön idag.. *suck*

Nu ikväll har vi haft finbesök av farbror Conny. Vi har ätit bakad potatis med hemmagjord skagenröra och haft det lugnt och skönt.

En dag som jag trodde skulle bli urjobbig med ett evigt torkande av barnnäsa, gnäll, tjat och skrik blev till en alldeles perfekt underbar dag. Fler sånna tack. :)


Skansken m.m

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här, igen. Sånt är livet. Vi jobbar och står i och Saga är hos dagmamman Ylva och trivs super. Hon äter och sover och har blivit en i gänget liksom, känns jätteskönt!

I lördags packade vi ihop oss och åkte på familjeutflykt till Skansken. Med oss hade vi Jimmy´s barndomsvän Ferat och hans son Ediz. Vi hade verkligen urmysigt och barnen var så facinerade av alla djur. 
Det bästa var nog att den brunvita kossan kom så nära staketet att man kunde klappa den.
Det sämsta var nog att den stora påfågeln som gick bakom kossan började låta (typ bröla) som en tok och Saga blev så rädd att hon började gråta. En toppen dag!

  Nyvaken skeptisk Saga tittar på ankorna.

  Saga och Jimmy tittar på får.

  I vattnet finns det sälar. Pingu´s kompis ni vet..

  Den dumma, men fina, påfågeln.

 Välbehövd fikapaus!

  Så här sur blir ma när mamma och pappa säger att vi ska åka hem..

Snabbt inlägg..

Ett snabbt inlägg bara, ska nämligen alldeles strax åka och hämta Saga hos Ylva.
Första gången hon har varit där själv, 2 hela timmar och inget telefonsamtal ännu bådar gott inför framtiden! :)

Tänkte bara meddela att jag har ny mailadress igen:
[email protected]
är det som gäller nu.. 


Lite rapportering..

Första veckan hos dagmamman Ylva började med att pappan (som skulle sköta inskolningen) fick nån släng av magsjuka, så första dagen blev inställd. Andra dagen (som alltså blev den första..) fick mamman följa med. Vi var där i 2 timmar och det gick bara bra. Saga verkade tycka att det var lite spännande med nya, och dessutom lite större, barn. Resten av veckan klarade pappan och Saga av själva, och det hade gått fin-fint det med. Nästa vecka ska pappan tillbaka till jobbet så då blir det mamman som följer med till Ylva, då ska det ätas och sovas där. Ska bli intressant! 

  Saga gräver tillsammans med sin nyfunna vän Felicia 

Lite bilder från påsken och annat:

  Saga och mamman på påsklunch

  I påskägget fick Saga bla såpbubblor. Märkligt och jättekul tyckte Saga.

  Som sagt jättekul..

  Den där morfisen är rätt kul också, och ganska knasig.. Här är han med en del av ett påskägg på huvudet.

  Även faffa kunde blåsa!

  Annandagpåsk stog pappan för lunchen, då blev det smarrig pannkakstårta. Mums!

  Blåbärssylt är ju rätt gott..

  När Saga är hungrig så går smartingen fram till kylen och knackar på dörren!

RSS 2.0