Helgledigt..

Jag tänkte ta helgledigt från bloggandet, men se så bra det gick ;)
Jimmy har tagit med sig Saga ut på äventyr (hem till en kompis och sen vidare till Maxi kanske inte är så äventyrligt iofs..), så jag är solo här hemma! Morgonen har ägnats åt strykning och rensning i klädkammaren. Sånna där tråkiga saker som man bara skjuter upp men som är så sköna när de är klara. Ni vet.

Ser en liten strimma av hopp på jobbfronten faktiskt. Vill inte säga för mycket, men kan säga så pass att jag träffade en gammal arbetskamrat igår och han kände till lite lediga tjänster som han skulle sälja in mig på. Och om inte annat så är han en bra referens som jag kan lämna i andra ansökningar. Jag återkommer i ämnet när jag vet lite mer ;)
(Och tack, det måste ha varit alla era tumhållningar som gjorde susen!)

Nu ska jag slänga mig i duschen, ikväll vankas det namnsdagsmiddag i form av färsk krabba och då måste man ju vara snygg!

Blaha blaha

Har inte så mycket att skriva om egentligen.

Jag har fått för mig att rucka lite på dagrutinerna för att de ska passa dagistiderna bättre. Där gör de ju heeeelt olika mot vad vi gör här hemma. Där äter de lunch 11:30 och sen vilas det därefter. Här går Saga och lägger sig vid typ 12-12:30 och äter lunch EFTER det.. Fast då har vi ju iofs ätit frukost vid typ 10..
Ojoj, blir ju helt galet om vi fortsätter så. Alltså måste vi nog gå upp i ottan (allting före klockan 9 är ottan för mig) för att det ska bli helt rätt. Shit vad jobbigt!
Det kanske löser sig av sig själv när hon väl börjar där, eller vad tror ni kära bloggläsare?

Iövrigt hänger jag på ams.se för det mesta känns det som. Inte för att det lönar sig utan bara för att liksom. Har sökt några jobb som verkar skojiga, men jag har inga större förhoppningar. Håll tummarna för mig!

Hon går!

Ja, nu skulle jag nog kunna säga att Saga faktiskt går. Visst är det lite stappligt och ostadigt till o från och visst druttar hon på rumpan, men då ställer hon sig bara upp igen och går vidare. Som det är nu så går hon hellre än kryper (om hon inte har bråttom nånstans eller är ledsen eller trött). Imorse tex så gick hon från vardagsrummet och ut i köket, plockade upp en boll från golvet och gick tillbaka ut i vardagsrummet. Gissa om mamman är stolt..!? :)

Helgrapport

En snabbgenomgång av den gågna helgen då:

* TV-inspelningen gick bra. Det var jätteroligt och ett tag hade jag ont i magen av allt skrattande.
Resultatet gick att se i Parlamentet som visades igår. Tråkigt nog så klipptes det bästa (enligt mig iofs) bort och det som visades igår var väl sådär halvroligt.. 

* Lördagen började med ett glädjebesked, Becca hade äntligen fått fram lilla lillebror och alla mådde bra. Enligt de kort som jag har sett så är han såklart ursöt! Han har fått namnet Tobias och det ska bli så spännande att få träffa honom så småningom. Grattis till hela familjen! :) 
Efter det beskedet kom ett betydligt tråkigare samtal. Min stackars lilla fammo har åkt på Borrelia och uppenbarligen fått en allergisk reaktion på medicinen så hon skulle åka hyfsat akut till sjukhuset. Väl där så gick det bra och hon blev väl omhändertagen och lyssnad på. De tog bort medicinen och hoppas på att Borrelian är ute ur blodet. Hon kom hem efter någon timme och på eftermiddagen tyckte jag att hon lät mycket piggare!
På eftermiddagen kom ett par gamla jobbarkompisar till Jimmy hem till oss. Ärendet var att de är gravida (eller ja hon är det iaf) och var intresserade av vår gamla vagn. De fastnade direkt och bestämde sig för att köpa den. Skönt!

* Söndagen bestog i stort sett av att packa ihop fammo, faffa och alla prylar, samt handla och sedan installera dem hemma i stan. Dom har varit ute på landet länge nu och jag tror att de tycker att det är lite skönt att vara hemma i stan igen. Särskilt nu när fammo blev dålig också. Krya på dig nu och ta det lugnt båda två!
På kvällen vankades det Taco-kalas, här hemma hos oss, för lillebror. Det var gott, trångt och trevligt! Grattis igen lillebror!

Nu har jag gått igenom alla Saga´s gamla bebiskläder så jag ska passa på att fota och lägga ut en del på Tradera så man kan få lite klirr i kassan kanske.. ;) 

Grattis lillebror!

Ett stort grattis till min lillebror som fyller 20 år idag!
Hipp hipp hurra!!


Pirrigt värre

Sitter som på nålar och väntar på att telefonen ska pipa. Idag blev nämligen det magiska datumet för Becca´s igångsättning. Hoppas att allt går som det ska och att det tittar ut en liten lillebror snart! Tänker på er!

I eftermiddag ska jag lämna ifrån mig Saga till Anne-Marie och Thomas som ska vara barnvakter medan jag, mamma, pappa och lillebror ska på tv-inspelning! Ska bli kul att se hur det egentligen går till på en inspelning och inte bara det man ser i tv.
Tror att Saga också kommer ha det skojigt, hon får ju leka med polarna Olivia och Victor! :)
 

UTMANAD!

Jag har blivit utmanad av både Rebecca och Magdalena.

REGLER: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver dessa regler. I Slutet av inlägget skriver du minst 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm ej att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så dom vet att dom blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

1. Är väldigt frusen av mig. Långkalsongerna åker i regel på i september och av i maj.

2. Kommer i princip aldrig i tid till något. Är alltid ute i sista minuten trots planering.

3. Är morgontrött OCH kvällstrött. På morgonen går det inte att prata med mig innan jag har fått i mig frukost.

4. Är väldigt blyg och blir lätt generad. Detta har dock blivit bättre sen jag blev mamma men är fortfarande jobbigt i vissa situationer.

5. Kan inte leva utan mitt "Te och macka". Innan jag träffade Jimmy så levde jag på det. Frukost, lunch, middag och gärna kvällsfika också. Nu har det minskat men intas iaf minst 2 gånger/dygn (morgon och kväll) och ibland även till lunch om jag inte kommer på något annat.

6. Är traditionsbunden. Tycker det är viktigt att hålla på traditioner och allt ska firas, julafton, påsk, födelsedagar, namnsdagar osv.

7. Har haft många djur. En kanin som hette Skutte, en gris som hette Labolina, två vita ankor som hette Acke och Kalle, tolv hönor som hette Agda allihopa (lättast så), två salamandrar som hette Bernard och Bianca, en häst som hette Jack, en katt som heter Tussa (finns kvar och bor i stallet), ett marsvin som hette Åke, en kanin som hette Egon/Egge + Jimmy´s två katter Russin och Cinnamon.

8. Är utbildad till undersköterska, men är EXTREMT rädd för sprutor!

Jag utmanar:
Emma  
Linda

De där de enda i min blogglista som inte blivit utmanade tidigare (vad jag vet..)


Rapport

Jahapp då var första föräldramötet avklarat. Det var ungefär som jag hade föreställt mig, glöm inte märka kläder, läs lappar som läggs på hyllan samt att luciafirandet hålls klockan 16 ute på gården..osv.. Jag hade sett fram emot en kopp kaffe och några kakor, men som den förskola (!) det är så bjöds det på juice och frukt. Inget fel med det, men där drogs vuxenpoängen ner en del.. ;)

Här hemma hade det gått utmärkt. Saga och mormis hade lekt för fullt och knappt märkt att vi var borta.
Bilden nedan var vi tvugna att ta när vi kom hem. Saga och mormis hade haft kapplöpning med gosedjur och barbie. Det såg väldigt roligt ut! Vem som vann? Polaren längst till höger skulle jag tro ;)



Premiär

Ikväll ska vi på vårat första föräldramöte. Det är stort. Känns lite som en milstolpe och ger defenitivt en hel drös med vuxenpoäng!
Dagis (jag vet, måste lära mig att säga förskola) tyckte att vi kunde komma på mötet trots att Saga inte har börjat där ännu, infon gäller ju även senare i höst..
Mötet håller på mellan 18:30 - 20:30. Jag och Jimmy ska gå dit och verka vuxna medan Saga är hemma och busar med mormis.

Förbud

Det finns vissa saker som man inte får göra hemma hos oss. Särskilt inte om man heter Saga. Orättvist?

? Dra i kläder. Varken sånna som sitter på folk eller sånna som hänger på tork.
? Pilla/dra/välta blomkrukor.
? Bitas. (Inte ens om man pussas efteråt)
? Dra ur sladdar som sitter i väggen.
? Rulla upp toarullen och sedan göra små små bitar.
? Lyfta upp toalocket och stoppa ner händer och huvud i toaletten.


Att jag aldrig lär mig..

Jag varnar redan innan för att fräschhetsfaktorn på det här inlägget inte kommer att vara så högt, men jag är bara en trött småbarnsmor som bara vill sova.

Sen Saga föddes så brukar hon oftast vakna 1 gång/natt för endast ett blöjbyte. (Annars även för lite välling också) När vi bodde i Ribby så var det ju megatrångt och vi hade då skötbordet i sovrummet, men när man är så trött som jag är så slipper man helst gå de där få metrarna när barnet vaknar på natten. Då är det så mycket enklare att, i halv- eller helmörker, lägga henne på vår säng och byta blöjan. Lätt som en plätt.
Sen vi flyttade så har det fallit sig ännu mer naturligt att byta hennes blöja i vår säng, annars måste jag gå ända till badrummet och tända lampor och hålla på och krångla. Jobbigt! Nu funkar det jättebra att bara lyfta över, byta blöjan och sen lyfta tillbaka och i bästa fall så somnar hon om igen. 
Om det inte blir som inatt. Att hon råkar kissa i exakt den millisekunden som hon är utan blöja.
Så vad gör man?
Man svär argt, barnet gråter, man får dåligt samvete och säger till barnet att det inte är någon fara, att det inte gör något att hon kissade i mammas säng. Man knuffar på pappan så han får ta det nakna, ledsna och blöta barnet så att man kan fixa sängen. (Allt sker i ljuset av en liten ficklampa som ligger under en huvudkudde för att inte sprida alltför mycket ljus så att barnet blir för piggt) Snabbt som attan springer man ut i badrummet och greppar en badhandduk för att lägga under lakanet för att skydda bäddmadrassen. (Som ändå redan är förstörd av tidigare kissningar, bröstmjölksläckage, kräks och på senare tid utspilld välling) Man rotar fram en torr pyjamas och ny blöja och slänger till den nyvakna pappan som knappt fattar vad som händer.
Medan pappan klär på barnet så fixar man välling för säkerthetsskull. Lägger över barnet i hennes säng, proppar i flaskan och laddar upp med nappar och snuttefilt. Barnet somnar. Vid det här laget är man helt slut och orkar knappt ha ögonen öppna.
Äsch vem fan orkar bädda rent i sängen halv 4 på morgonen? Viker badhandduken runt det blöta lakanet så den fungerar som skydd mot kisset. Lägger mig i sängen. Det tar ett litet tag sen börjar jag känna att handduken fyller sin tilltänkta funktion, alltså att suga upp det blöta. Inser att jag nu ligger på en kissblöt kall handduk och känner att även täcket är blött. Masar mig ur sängen ännu en gång, viker handduken dubbel och vänder på täcket. Lägger mig och somnar. I en blöt säng. Fräscht? Inte det minsta!

Det är inte den första gången det här senariot inträffar och säkert inte den sista heller..

Aldrig mer

När jag ser sånt här vill jag aldrig mer sätta mig i ett flygplan. Det har varit lite för många flygkrascher på sista tiden tycker jag. Hua.

Kalas nr 2

Igår var det dags för Saga´s sista kalas i ordningen. Den här gången var de närmsta vännerna bjudna och det gick utmärkt! Kom gjorde Becca och Alicia (och lillebror i magen förstås), Emma och Meya samt Anne-Marie, Olivia och Victor. Barnen skötte sig utmärkt (tills de blev trötta och det var dax att gå hem såklart) och vi föräldrar skötte oss också rätt bra tycker jag :)
Nu ska det bli rätt skönt att slippa ha kalas ett tag framöver. Är rätt trött på prinsesstårta nu.
Tack alla kompisar för att ni kom och firade Saga, och tack för de fina presenterna!

Höstshopping

När vi kom hem för en vecka sen och jag skulle klä på Saga så insåg jag att hon hade noll höstkläder. Knappt ett par långbyxor och tröjor ska vi inte prata om.. Så igår åkte jag och mamma till Farsta för att uppdatera Saga´s garderob. Plånboken blev många hundralappar fattigare men Saga fick mycket välbehövligt att ta på sig.
Nu återstår bara frågan med ytterkläder. Jag försöker tänka vad som är praktiskt med tanke på dagis o så. Jacka och thermobyxor eller overall? Och galonisar? När används det och vad sjutton har barnen på sig under? Och skor/stövlar då? Mest av allt så undrar jag hur jag ska få på Saga allt det där, och jag fasar tills den dagen hon måste börja ha mössa och vantar. Då börjar fighten.

Grattis älskling!

Idag säger vi grattis till världens bästa pappa och sambo!
Grattis Jimmy på 32 årsdagen!
♥ Vi älskar dig ♥




Goodbye Brian

Igår var det sista avsnittet av What About Brian.. Trist tycker jag då jag har följt den serien från start. Tyckte den var lite seg i början men sen tog det sig :) En bra serie som har framkallat både fnissningar och tårar här hemma i min soffa!
Nu är det ju iofs dax för Hemmafruarna, Greys och förhoppningsvis Cityakuten att dra igång efter sommarlovet, men jag kommer onekligen att sakna Brian och hans polare!
 

På väg tillbaka..

Jag har hållt mig borta från datorn sen vi kom hem, mest pga att jag och Saga mått lite halvdåligt samt att jag varit rätt less och inte haft nån inspiration direkt. Nu mår vi dock bättre (Saga har fortfarande en jobbig hosta men är betydligt piggare) och jag ska försöka komma igång med bloggandet igen :)

Sen vi kom hem så har det varit fullspäckat schema.
I söndags var det dax för släkten att uppvakta Saga, då åts det tårta och öppnades massa fina paket. Tack alla!

I måndags började Jimmy att jobba igen så jag och Saga åkte för att inspektera det nya dagiset (jag vet, förskola..) som vi fått en plats på. Det kändes väldigt bra och personalen verkade lugna och trevliga så nu har vi tackat ja till platsen och hon kommer börja inskolningen 1 november.. *ångest*

Igår var vi på 1-årskontroll på BVC. Saga skötte sig galant och blev "okejad" av läkaren.
Vikt 8960g, längd 76 cm. Hon har planat ut med vikten och inte riktigt gått upp som hon ska, men jag tror att resan och sen att hon varit sjuk är en stor bidragande orsak till det. BVC-tanten var dock inte oroad och tyckte inte att vi behövde en extra kontroll så nästa besök är i december.

På svensk mark!

Nu är vi hemma igen. Äntligen måste jag säga. Jag har haft en grym hemlängtan de sista dagarna men det beror på att varken jag eller Saga är helt friska ännu, och hon har varit extremt mammig och jag har inte orkat ta hand om henne också..
Vi har fikat (tack snälla fammo för att du handlade hem frukost till oss!) och nu ska vi lägga oss och vila en stund.
Jag återkommer lite senare ikväll med förhoppningsvis fler bilder och så :)

Snark!


Fler bilder

  Ska vi ga nagongang eller??

  Utsikten fran varan balkong pa forsta hotellet

  Saga och pappan vantar pa lunch

Nu verkar uppkopplingen ha sackat ihop, forsoker slanga in lite fler bilder senare om jag orkar..

Tji fick jag!

Lagom tills jag hade skickat ivag det sista inlagget har i bloggen sa borjade jag fa ont i huvudet. Det var borjan pa nat influensa liknande ackel! Jag har legat totalt dackad sen dess med hog feber, ont i lederna och en rivande hosta. Mamma likadant. Saga hade feber idag pa eftermiddagen, men efter 3 timmars (!) somn sa var hon feberfri, men lite snorig, igen. Har dock fatt nagra dunderpiller som verkar hjalpa och jag kanner mig lite piggare nu. Har iaf kunnat ta mig ur sangen och ner for att ata middag.
Hoppas att Saga inte aker pa samma skrap men det vore ju inte sa ovantat iom att vi ar sa nara inpa hela tiden..

Testar att lagga in bilder pa nytt nu da.. (Det har inte regnat idag sa datorn verkar inte vara stromforande)


   Saga och mamman vid havet forsta dagen

  Trott Saga som inte riktigt forstar att man kan sitta i vagnen och aka bil (Tuk-Tuk)


Inga bilder..

Jag har forsokt att lagga in lite bilder harifran men nar jag ska koppla in kamerasladden i datorn sa far man stotar, sa jag later helst bli.. Det racker med att bara nudda datorchassit sa knapper det. Typiskt Thailand men ack sa charmigt egentligen :)

Tack for alla gratulationer till Saga! Japp Emma, klart att vi horde att ni sjong!

Vadret har varit riktigt toppen de sista dagarna nu. Stralande sol och hur manga grader som helst. Vi badar och leker i poolen hela tiden kanns det som och Saga tycker det ar jattekul. Vi har badat i havet nagra ganger men vagorna ar ratt hoga och jag tycker det ar lite otackt sa vi haller oss till poolen.

Snart ska vi ga och ata lite lunch, sen far vi se vad vi hittar pa ikvall. Det lutar at nattmarknaden i Phuket Town, det ar dar Thailandarna sjalva handlar och dar finns ALLT. Klader, frukt, handdukar, bordsflaktar, leksaker, parfym, huvudkuddar, mat, smycken.. Vi var dar i sondags och det var coolt som attan! Fast eftersom marknaden ar anpassad efter de sma Thailandarna sa maste pappa och Jimmy ga dubbelvikta for att inte dra huvudet i taket (las presseningarna..).

Kram pa er!

RSS 2.0