Dålig bloggare

Jag erkänner, den här veckan har jag varit en otroligt dålig bloggare. Igen. Anledningen är det vanliga: ett litet mått av tidsbrist och resten omotivation.
Det har iaf varit en händelsefull vecka med bla. stenätning (Saga), kaos på dagis, anställningsintervjuer, 2-årskalas, fotografering och hylluppsättning.

Gör ett nytt bloggförsök nästa vecka då ;)

  Saga´s farbror Conny är grym på att fotografera! Här modellar jag med Saga för ovanlighetens skull..

  Finaste!

  Hjälper morfis att banka in plugg i väggen. Gick alldeles utmärkt att göra med leksakshammaren!

Intervju

Idag har jag varit på anställningsintervju. Men jag är tveksam. Det är ett typ säljjobb iofs företagsinriktat och ägnar sig åt besöksbokning, men ändå. Jag vet ju hur jag själv reagerar när telefonförsäljare ringer. Nja.
Om inget annat dyker upp så får jag ju ta ett sånt jobb, men det känns inte så lockande att ha ett provisionsbaserat arbete med tanke på hur vår livssituation ser ut idag.. 

Måndag..

Dagisdagen har gått alldeles toppen idag. Avlämnandet gick som vanligt bra, sen hade hon blivit lite ledsen på förmiddagen men när de gick ut på gården så blev allt bra igen. Där hittade hon nämligen en väldigt intressant vattenpöl som hon placerade sin lilla galonklädda rumpa i. Och där satt hon och slog med händerna och sparkade med fötterna så det stänkte för fullt, urkul!
Vid lunch hade tryckt i sig två portioner med pastagratäng och broccoli. Man blir tydligen hungrig av att sitta i vattenpölar ;)
Hade inte heller varit några problem vid vilan heller. Fröken Linda hade legat bredvid Saga och killat henne på pannan så hade hon somnat efter några få minuter. När jag kom dit vid 14 tiden så var hon ganska precis nyvaken, hade då sovit i 1timme och 45 min.
Där släppte den klumpen från min mage kan jag säga. Var ju orolig att hon inte skulle sova så bra och därmed komma hem och vara dyngtrött.. Allt som allt så var Fröken Linda (och Saga också verkar det som) nöjd med dagen och tycker att det går jättebra.

På vägen hem från dagis så åkte vi förbi Jimmy på jobbet, han hade nämligen köpt en cool pulka till Saga. Nu väntar vi ivrigt på nästa snö så vi kan ut och fara! (I brist på snö så går det även bra att åka pulka på hallgolvet här hemma, det har testats av far och dotter nu ikväll..) 

Traditionsstart

Idag har vi haft finbesök i form av Gudmödrarna!
Nästa helg är det ett år sedan Saga döptes, så nu meddelade de att de tänker starta en ny tradition. Nämligen att varje år på Saga´s dopdag så ska de hitta på något skojigt tillsammans med henne. Det är deras dag liksom. En väldigt fin gest som känns jättebra!
(Nu föll det sig så att både Liselott och Karin är borta på annat håll nästa helg så de passade på att komma till oss idag istället, och därför fick jag och Jimmy vara med även fast det var deras dag..)

Vi hade i alla fall mysigt och det tog ett litet tag innan nyvakna mammiga Saga tinade upp, men sen var det full rulle. Gudmödrarna är ju så knasiga och busiga! :)

Vi skickade iväg Jimmy att handla medan vi tjejer byltade på oss och gick till parken. Vet inte om Karin eller Saga hade roligast ett tag.. Det gungades både på hästar och i gunga, samt undersökning av snö och annat krafs på marken gjordes grundligt.
När vi kom hem frusna, blöta och megahungriga så hade Jimmy fixat super smarrig mat till oss. Det var två olika kycklingar, potatissallad, hemmagjord tzatziki, hummus, tomater, gurka, mozzarella, melon och varma pitabröd. Gissa om det var gott och uppskattat!

Tack för en mysig dag tjejer!




 Saga och Gudmor K har superkul i lekparken!

Svårt att låta bli..

I torsdags släpade jag med mig mamma i jakt på ett par vinterskor till Saga.
Hittade de här och kunde inte låta bli. Inte smartaste färgen kanske, men det skiter jag i ;)


Tidigt!

Att Saga vaknar runt 7 i veckorna är väl rätt okej, men att hon vaknar 6:43 en lördagmorgon är drygt. *gäsp*

Premiär

Idag är Saga själv på dagis för första gången. Det är stort, i alla fall för mig.
Gick tipp topp att lämna henne imorse, fick till och med ett leende och en vinkning. Inga tårar här inte. Men de kanske kommer senare.. Om allt går enligt planen så ska hon äta lunch där så hämtar jag henne strax innan 12 så får hon sova hemma, en lagom mjukstart tror jag.

Läkarbesök

Jag har grubblat en del på det här med Saga´s plötsliga utslag och igårkväll bestämde jag mig för att i första hand rådfåga med BVC. Harigt kanske, men jag tar hellre det säkra före det osäkra.
 Imorse började jag att ringa men fick bara konstiga tut hela tiden. (Fick sen höra att det såklart var snön som hade orsakat nåt vajsing på deras ledningar, vad annars?) Ringde då istället till vårdcentralen här i Vendelsö och fick prata med en jättegullig sjuksköterska, berättade sjukdomsförloppet och hur utslagen såg ut. Ojdå, det låter som Scharlakansfeber.. Fick en tid 50 minuter senare. Ringde mamma som såklart ställde upp att följa med som stöd. Klädde på oss, ut och skotta fram bilen och körde i snigelfart. 
Väl på vc tittade doktorn i hals och öron, samt tog blod- & halsprov. (Saga jätteduktig och sa inte ett knyst) Proverna var negativa och vi fick gå hem med diagnosen "envist virus" och ett plåster på fingret. 
Så Linda och Emma, era teorier stämde alldeles utmärkt. Virusprickar!

Pratade med dagis på em och kom överrens om att hon är hemma imorgon med, och om allt är bra och det inte ploppar upp fler prickar så får hon komma dit på torsdag.   

Känns skönt att jag ringde, fick tid direkt och blev tagen på allvar och inte skickades hem med nåt fånigt "avvakta". Som sagt hellre träffar jag (eller Saga då) en gång för mycket än för lite.


Vad kan det vara?

Under förmiddagen har det dykt upp märkliga utslag på Saga. Imorse var hon lite röd bakom ena örat och lite prickig i nacken, thats is. Nu har hon små röda prickar i knävecken och upp mot låren, nederdelen av magen samt hela ryggen och nacken. Det verkar inte besvära henne något som tur är, men som mamma blir man ju hypernojig! Hon har samma t-shirt och byxor som hon hade igår så det är nog inget från kläderna iaf..
Ska googla lite och se vad jag hittar. Återkommer.

Update:
Enligt både Growing People och Netdoktor så handlar det om feberutslag. Sådana får man tydligen efter Tredagarsfebern. Men Saga har haft Tredagarsfebern 3 gånger tidigare och då aldrig fått några utslag. Och just det här febertillfället skulle inte jag kalla "Tredagarsfeber" om jag jämför med de tidigare gångerna heller, då har hon nämligen varit riktigt dålig med megahög feber och jättehängig. Men men, jag avvaktar och ser hur prickarna ser ut när hon vaknar.

Inget dagis

Näpp, Saga är hemma idag också. Hon är förvisso feberfri, men har levererat 4 diarréblöjor (ursäkta) inom loppet av 30 minuter och det tycker jag inte är okej. Hon är pigg i övrigt och åt bra med frukost så jag är inne på dagispersonalens spår nämligen att förkylningen har "gått ner till magen". Hon har ju inte ätit så himla bra i helgen, utan mest druckit välling så det låter troligt.. För vi vill INTE ha någon maginfluensa här!      

Något bättre..

Idag har febern varit rätt låg, men Saga har varit ganska så hängig och inte haft någon aptit alls. Åt knappt någon frukost, och lunch var inte att tala om (ville inte ens ha välling), vid 3-tiden fick Jimmy i henne lite köttgryta som stog kvar i kylen från tidigare i veckan..efter det var hon relativt pigg, sen tröttade hon på sig igen och vid 4 somnade hon i mitt knä i soffan. 
På kvällen kom mormis, morfis, morbror Jimmy och min mormor hit på middag. Vi lagade Flygande Jacob och Saga piggnade till en del och var som vanligt med och provsmakade all mat. Hon fick i sig en hel del kyckling och slickade nöjt av sleven till såsen. Hon fick även i sig ½ rostad macka med skagenröra, mycket gott. Till efterrätt vankades det vaniljglass med varma bär, något som även Saga fick äta och gissa om det var populärt!? Ibland är det bra att vara sjuk ;) 
När familjen hade åkt så stoppade vi Saga i säng och hon somnade direkt. Hittills har hon vaknat till 4 gånger och hon sover sådär feber-ryckigt och oroligt. Stackarn.
Hoppas hoppas hoppas att febern är helt borta imorgon och att snön ligger kvar så att hon kan gå ut och bekanta sig med det vita..

Inte så oväntat..

Saga somnade som en klubbad säl strax efter 19 igårkväll. Vaknade vid 20:30 gnällde, fick napp, somande om, vakande efter 5 minuter, fick napp, somnade om, vaknade efter 5 minuter, blev flyttad till vår säng, somnade om, vaknade efter 10 minuter, fick välling, somande om, vaknade efter 10 minuter och hade bajsat (!), ut i badrummet tvättar, somnar om på skötbordet, tar tempen som landar på 39,1. Jahapp, in i dagiskarusellen med alla baciller. Inte mycket att be för liksom. Hon har sovit ryckigt hela natten (i vår säng) och vaknat till o från, imorse när vi gick upp stog febern kvar på 39,1 så det var bara att ringa dagis och sjukskriva oss.
Så nu får hon helgen på sig att krya på sig så tar vi nya tag på måndag! (Hör ni hur positiv jag låter?!)



Dagisdag nr 3

Idag har vi avverkat den sista inskolningsdagen, imorgon ska Saga alltså vara på dagis själv. För tillfället känns det rätt okej att lämna henne, men det lär nog ändras under kvällens gång för att inte tala om imorgon bitti..
Idag har det dock gått mycket bättre, hon har flytit in bra i gruppen och "lekt" med några pojkar (!) idag. Sovningen är fortfarande illa dock, idag fick hon sova själv inne i målarrummet för att kunna sova öht. Det gör mig lite stressad att hon inte sover, men det kan vara som de säger att det är min närvaro det hänger på. Får se hur det går för dem imorgon, i värsta fall får ju jag åka dit!

Nu ska vi titta lite på favoriten Pingu och mysa lite i soffan, sen kommer snart pappan hem och han står för middagen idag - hemgjord pizza! *mums*

Trötta familjen!

Idag är vi supertrötta allihop! Dagen började lite kaosartat när Jimmy´s mobil ringde strax före klockan 5 imorse. Det var chefen. Inbrott på jobbet, så han ville att Jimmy kom ner för att hjälpa till att röja undan det värsta samt möta upp polisen. Jimmy rusade ju såklart iväg och som tur var så vaknade inte Saga av telefonen men jag hade lite svårt att somna om, visste ju inte vad som väntade Jimmy när han kom ner till butiken liksom.. Som tur var så var det rätt lugnt, de verkar inte ha fått med sig så mycket men de hade krossat rutan på firmabilen och snott med sig radion. Varför måste folk hålla på så där? Kan de bara inte låta bli att sabba för andra? Idioter..

Dagisdagen har väl gått sådär måste jag säga. Igår gick det bra (förutom att hon inte ville sova med de andra), hon var nyfiken på de andra barnen och kollade bara till mig lite då o då så att jag var kvar. Men idag har hon snudd på varit som en igel. Så fort något annat barn har låtit lite högt (gråtit eller ropat) så har Saga börjat gråta och kommit farandes till mig, och inte ville hon sova idag heller trots att hon var supertrött och höll på att somna vid lunchen.. Jag får gå runt och vagga henne ute i lekrummet och sen lägga in henne i sovrummet när hon somnat. Knepigt det där, men fröknarna tror att det kommer lösa sig när jag inte är där för nu vet hon ju liksom att det är mysigare att somna när man får mamma-gos. Vi får väl se säger jag.
Hon sov ungefär 1 timme idag och var aptrött nu ikväll. Jag var och bytte däck på bilen, och Jimmy sa att hon hade somnat sittandes i sin lilla soffa 18:30. Helt slut. Stackarn! Hoppas bara att hon inte får för sig att vakna mitt i natten nu.

Rapport

Jodå, vi är hemma och har det bra.
Idag var det nämligen bara en mjukstart. Det betyder att vi kom dit vid 9:30 (mitt under påklädningen av alla 15 barn = typ kaos!). När alla andra barn gått ut på gården så gick vi in på avdelningen tillsammans med Saga´s inskolningsfröken som heter Linda. Jag fick en bunt med papper som ska läsas igenom och fyllas i medan Saga utforskade alla leksaker och rum. Det var det som var tanken att hon skulle få träffa Linda och känna av miljön och alla prylar i lugn och ro.
Kändes bra. Fick med mig ännu en bunt papper och när de andra barnen skulle in och äta så åkte vi hem. Lagom så tycker jag! Imorgon kör vi igång på allvar, då ska vi infinna oss klockan 9 (hur det nu ska gå.. *gäsp*) och dagen börjar med brandövning 9:30. Ska bli intressant att se hur det går..

  I porten på väg till dagis!

Imorgon gäller det

Så var det dags då. Imorgon bär det av till dagis. Det är spännande, pirrigt men samtidigt jätte jätte jobbigt.
Jag har på något sätt förträngt alltihop och intalat mig själv att det är långt kvar, vi hinner mysa och leka för fullt och att allt kommer att gå sååå bra sååå. Men nu är vi där, och vi har inte alls lekt och myst så där extra mycket som jag planerat, och just nu så tror jag inte att det kommer gå så där himla braaa..
Det kommer bli en megastor omställning för både mig och Saga, vi är ju vana vid att ha varandra (så gott som) inom räckhåll ungefär 24 timmar om dygnet och nu ska hon helt plötsligt lämnas över till en främling. Vrickat!
Senast idag tänkte jag tanken att ha henne hemma ett par månader till, men vad hjälper det egentligen. Det vore ju bara att skjuta upp det jobbiga ännu mer.
Jag försöker intala mig själv att det är nyttigt och bra för oss båda, och att hon kommer trivas som bara den men helt övertygad är jag inte..
Visst det är något som alla föräldrar går igenom och tycker det är mer eller mindre jobbigt, men det hjälper inte mig just nu faktiskt. 
Jag är inställd på tårar och brustna hjärtan (inte imorgon direkt men framöver), kanske mest från min sida. Hoppas jag i alla fall.
Jag ska försöka tänka positivt så att inte Saga känner av vibbarna för då kanske det blir katastrof på riktigt.  
Rapport kommer säkerligen imorgon!

  Busig tjej ligger och slappar, sörplar mjölk och kollar på Playhouse Disney.
 
  Helt utslagen efter en god middag hos mormis. Ny regnjacka och gummistövlar inför dagisstarten :)

Som om det inte räckte..

Ska det inte ta slut någongång? Nu har vi drabbats av ÄNNU en förlust i vår familj.
Idag gick vår trogne vän hunden Zebbe bort..

Nu får det fan räcka.

RSS 2.0