Bevisat!

Tjoho, nu är det bevisat. Pussar och gos är inte bara mysigt, det är nyttigt också!
Så sätt igång att pussas.. :)

Olycka

Ikväll hände det en hemsk olycka. Mamma´s älskade häst Sweetan hade troligen halkat i hagen och knixat till benet så illa att det gick av.
Inte mycket att göra, han var 18 år och skröpplig sedan många år tillbaka. Men det spelar ingen roll. Det är ändå hemskt att förlora en familjemedlem.

Tack för många fina år. Hälsa till Rosa och Cadence i hästhimlen.
Hej då Sweet Divino.

Lite bilder..

Det verkar som att tjat lönar sig för nu har Jimmy fixat så att alla prylar till kameran är installerade och redo att användas. ;)
Slänger in några bara för att liksom..

  Lössläppt i lekparken för första gången

  Bulan..

  Hemma hos oss hittar man de märkligaste saker på de konstigaste ställena.

  Behöver jag säga mer?

  Saga matar polaren Pim-Pim med skinka..

  ..och blev friserad samtidigt. Mormis klippte bort de små konstiga tofsarna. Första klippningen!

  Saga slappar och Alicia surar i lektältet på senaste dejten

  Saga käkar guacamole med morfis. GOTT!

  I söndags var vi hos min fammo och faffa. Då togs det här fina kortet.

  Mannekängar i den "nya" stooora overallen.



Sanering

Har nyss kommit hem från en parkrunda med Saga. För tillfället så "leker" hon inte i parken, tycker det är dötrist att gunga och så. Nej nu ska vi ut och knalla i skogen och gå promenader mellan gårdarna. Jättekul.
Idag lyckades hon kliva rakt i en nylagd fet äcklig hundskit. Lyckades få bort det värsta genom att skrapa med stenar och pinnar, men ju mer jag pillade på skon desto mer intressant blev det ju såklart. Nu ligger hon och sover så nu jävlar ska dojjan saneras! URK!

Efterlängtad? ;)

Har fått frågan om jag tänker sluta blogga. Svaret är nej, men de sista dagarna har jag helt enkelt inte haft varken tid eller lust. Den korta stunden som Saga sover på dagen ägnar jag till jobbsökande, inte för att det ger någon utdelning iofs men jag försöker! Men det känns kul att veta att ni läser bloggen, och att ni saknar den när det inte skrivs på några dagar.

Vi har iaf i vanlig ordning varit ute och rört på oss och träffat mysiga vänner.
I söndags hade vi besök av Gudmödrarna L & K!
I måndags var var vi på en lek/fikadejt hos Rebecca och barnen.
Tisdag var det lugna puckar med bara lite promenad och sedan lek i parken på eftermiddagen.
Onsdag var det full rulle igen! Då var jag och Saga inbjudna till Tungelsta Kyrka, där hade Cornelia sånguppträdande i sann FN-dag´s anda. Massa söta duktiga barn som sjöng (Cornelia sjöng såklart högst och finast av alla. Sötisen:))! Efteråt var det korv och glass. Lite senare åkte vi hemåt med Pia och minstingen Livia  i släptåg. Det var nämligen dags för vår efterlängtade fika! Det var jättetrevligt och timmarna bara flög iväg! Mycket skönt att ha "hittat tillbaka" till varandra igen.
Idag har vi varit och hälsat på en kompis, Alina. Hon fick (eller ja födde) en liten Liam för snart 2 månader sedan, så det var på tiden att vi fick kolla in honom! Såklart mycket söt!
Saga tycker inte att det är lika spännande med små bebisar längre, hon har ju träffat både Tobias, Melvin och nu även Liam på sista tiden och bryr sig knappt alls längre. Hon blir absolut inte svartsjuk heller om jag skulle råka hålla i någon av dem, känns rätt bra.

Det har inte postats några bilder här i bloggen på ett tag. Anledningen är att Jimmy har fixat om lite (eller typ allt tror jag) i datorn och inte hunnit lägga in kameraprogrammet igen. Men bilder kommer. Jag lovar. *hint Jimmy hint*


I farten!

Nu har vi haft ett par aktiva dagar minsan!
Igår tog vi med oss mormis och Pim-Pim (taxen) och åkte in till den Stora Staden för att hälsa på min mormor. Vi har inte träffats sen hon flyttade hem från landet för 3 veckor sedan så det var mysigt. När vi var hemma hos henne sist så var Saga bara en liten plutt så hon tyckte det var extra roligt att utforska en helt ny plats med spännande saker!
Efter att vi hade fikat så tog vi en liten promenad. Det skojigaste för Saga just nu är att hålla i Pim-Pim´s koppel när hon sitter i vagnen. Och den uppgigten tar hon verkligen på fullaste allvar! Hon håller så hårt i kopplet så att knogarna vitnar. Men som tur är så är mormis mellanhand på kopplet så inte Saga rycks ur vagnen om han får syn på nåt.
På vägen hem stannade vi på favostället i Hökarängen och köpte med oss Kinamat. Mums!

Iförmiddags packade vi ihop oss och åkte ut till Solna för att hälsa på Nina, Thelma och lilla nytillskottet Melvin!
Tjejerna lekte, vi åt lunch och Melvin bara sov och sov. Som tur var så vaknade han lagom till det att Saga och Thelma började bli dyngtrötta och vi var på väg hemåt. En underbart söt liten kille som är sin syster upp i dagen!

Ikväll bjuds Jimmy på middag av jobbet. Dom firar nåt 10-årsjubileum och det skulle firas på en restaurang inne i Gamla Stan. Duktiga, skötsamma Jimmy tog bilen in så han kommer nog inte hem så sent. ♥

Recept

Ikväll har vi ätit en så supergod middag att jag bara måste dela med mig av receptet! Superenkel att göra, och hur gott som helst..

Lammfärs- & fetaostlasange

500g Lammfärs
2 Vitlöksklyftor
1 burk Tomatsås från Dolmio
6dl (2 tetror) Ostsås från Kelda
Lasagneplattor
1 bit Fetaost
Salt, Vitpeppar och torkad timjan
Smör/Olja att steka i

Bryn lammfärsen i en stor stekpanna eller gryta tills den är helt tillagad. Salta, peppra, pressa i vitlöken och strö över valfri mängd timjan.
Häll i tomatsåsen, ca. 1½ tetra ostsås samt hälften av fetaosten. Blanda ihop och låt puttra några minuter.
Varva lammfärssåsen med lasagneplattor, i ugnsfast form, och avsluta med resten av ostsåsen samt smula över resten av fetaosten.
Låt stå i ugnen den tid som krävs för att plattorna ska bli klara. (Min stog inne ca.25 minuter)

De här måtten använde jag och de räckte till middag för oss tre, en proppad lunchmatlåda till Jimmy samt väl tilltagen lunch till mig och Saga!
Om man orkar så kan man göra tomat och ostsåserna själv och då blir det nog ännu godare..

Så ni som gillar lamm, och ni andra också för den delen, gör den här rätten! Ni kommer inte att ångra er..

Bajsinlägg

Det här inlägget hade jag tänkt skulle innehålla bajs, eller snarare avsaknaden av bajs. Men så kom Saga inknatandes med blöjan full av den varan så då är problemet löst (eller hårt iofs..), för tillfället iaf.

Saga har alltid varit mer åt det fasta hållet vad gäller hennes bajs. Men nu sista tiden är det väldigt hårt. Hon kan sitta och kämpa ett bra tag och så ploppar det bara ut nån enstaka, stenhård liten kula. Känns inte så okej faktiskt.

Har nu hållt på i 2 månaders tid att gå över från Majsvälling till Mild Fullkornsvälling (hon står sig inte alls länge på Majsvällingen). När jag tidigare har försökt byta ut välling så har magen protesterat, därav den låååånga introduktionen på 2 månader..

Hon äter hyfsat grovt bröd till frukost (oftast med messmör på) + gröt. Äter nån slags grönsak till varje måltid. Dricker hyfsat bra med vatten. Är kanske lite dålig med att ge henne frukt..

Så har ni kloka mammor (och pappor) några bra tips på hur jag håller igång hennes mage?


Buckald

Igår tog jag och Saga en skön eftermiddagspromenad, vi passade på att gå och möta upp Jimmy när han slutade jobbet. När vi hade pappan med oss på hemväg så släppte vi lös Saga så att hon fick gå en bit. En bit blev en väldigt låååång bit. För er som vet hur/var vi bor så kan jag säga att hon gick hela gångvägen från Statoil och hem till oss. Visst det tog väl 40 minuter, men ändå..
När vi kom hem så var hon såklart jättetrött i benen och kroppen men skulle ändå stå själv. Gick in i hallen och hon stog framför mig, precis i samma sekund som jag vänder mig för att tända lampan så lutar hon sig mot mina ben. Japp, den stackars trötta lilla tjejen brakar in i väggen med huvudet före. Rakt in i dörrkarmen som är av stål. Knäpptyst. Kippar efter luft. Och sedan kom skriket. (Ett, just då, underbart skrik i mammans öron för då lever hon och tappade inte ljudförmågan när hon kraschade.)
Som tur är så är hon ganska lättröstad och med mycket kramar, pussar och blås från mamman och pappan så lugnade hon sig rätt fort. (Nu kom jag på att jag kanske skulle ha baddat lite med kallt vatten förresten?!)
Ett duktigt rödlila märke pryder nu vår dotters panna. Den första "riktiga" bulan. Milstolpe eller vad?

Helgen som gick

I lördags hade vi en lugn förmiddag (som alltid :)), och eftermiddagen tillbringade jag och Saga i lekparken. Den stackars pappan var hemma och kurerade sin förkylning. Efter en dryg timme i parken så var jag skapligt uttråkad och Saga´s fingrar iskalla så vi satte oss i bilen och åkte och hälsade på mormis i stallet!
På vägen hem så somnade Saga i bilen så jag bar upp henne så hon fick sova vidare hemma medan jag åkte till Maxi. Väl hemma igen så har Saga vaknat och sitter med Jimmy i soffan, hon är lite ledsen men inget allvarligt. Men det blir värre. Ett tag är hon riktigt otröstlig, och vi testar med allt. Mat, dricka, tecknat, leksaker, förbjudna mobiltelefoner, speglar, you name it. Hon bara tar sig mot munnen och visar att det faktiskt gör ONT att få nya tänder!! Lyckas tillslut få i henne lite Alvedon och vatten och hon lugnar ner sig. Efter en stund vill hon till o med ha lite mat och efter ännu ett tag så har det onda gått bort helt och hon är återigen pigg och glad. Men usch vad skruttig man känner sig när hon har så där ont och inte kan hjälpa henne på direkten! :(

Igår (söndag) var det späckat igen. Jag och Saga överraskade oss själva (och andra) med att gå på dop i Västerhaninge Kyrka. Det var min vän Pia´s minsta dotter lilla Livia som skulle döpas.
Pia och jag stog väldigt nära varandra och var väldigt lika under en ganska lång tid, men av olika anledningar så rann vår vänskap ut i sanden och vi hördes inte på väldigt länge.
Vi har kommit fram till att det är runt 4½ år sedan vi sågs sist.
Men för ett tag sedan skärpte vi till oss och började höras igen, men vi har fortfarande inte kommit till skott med att ses.. Därför var det extra roligt att träffa henne och hennes härliga familj med alla barn som har blivit så stora och fina! Det kändes nästan precis som "förr", och Saga smälte in bra i barnaskaran ;) Hon fick genast en ny idol i 5-åriga Cornelia (som f.ö är min guddotter) och höll henne i handen och ville gärna pussas och kramas hela tiden, men även 2-åriga Natalia var poppis!
Tack för att vi fick komma och hoppas att vi ses snart igen!

Påmind

För ett tag sen pratade jag med Rebecca och vi kom att disskutera barnens nattsömn. Jag berättade då att Saga sovit lite knökigt och oroligt de sista veckorna och det spelar ingen roll vad man gör. Hon vaknar till flera gånger under kvällen, och även under natten. "Det låter som att det kanske är tänder på G.." sa Becca då.
Öhh vaddå, det var ju inte länge sen hon fick typ alla samtidigt! Det har jag inte ens tänkt på liksom..

Sen gick det ett tag och häromdan så låg Saga på skötbordet och snackade och då råkade jag få syn på nåt. 1+½ nya tänder i vänster ö.k och 1 i höger u.k. Imorse såg jag dessutom 2 st nya i höger ö.k! Och det är inte sånna där fjuttiga framtänder längre utan det är RIKTIGA läskigt stora kindtänder! (eller ja stora i jämförelse med de andra såklart) 

Tänk vad fort man glömmer vissa saker. Nu är tandproblemen över for ever tycker man när alla framtänder är klara. Icke!
Men jag tycker att det är grymt skönt att kunna sätta små etiketter på alla problem som dyker upp längs vägen. Jaha hon sover dåligt, då är det tänder.
Jaha hon är klängig, ta det lugnt det är bara en utvecklingsperiod.  
Oj kastar hon sig bakåt och skriker för högan sky, lugn det är bara trotsåldern det går över så småningom..

Grattis

Ett stort grattis till Gudmor Karin som tidigare imorse klarade av teorin till körkortet!
Nu är det bara körningen kvar.. HEJA HEJA HEJA!

Det här med förkylning..

Jimmy känner en förkylning komma krypandes..

J: "Ja, för när jag blir förkyld då blir jag ju alltid JÄTTESJUK!"
M: "Mmm typ som att du ska dö.."
J: "Exakt! Tänk om jag skulle göra det den här gången, vad du skulle ångra dig att du sa så nu."
M: "Ja det såklart.."

Vad ska man säga liksom?

Snabbdejt

Idag skulle det monteras upp en parabol här hemma hos oss, så jag och Saga packade ihop oss och åkte till Farsta. Där tog vi en liten promenad i höstsolen och mamman nostalgitrippade lite (vi gick förbi parken jag lekte i när jag var liten, samt förbi lägenheten vi bodde i), sen gick vi tillbaka till centrumet och mötte upp Emma. Den här gången utan Meya eftersom hon har börjat på dagis!
Vi passade på att fika medan Saga sov i vagnen. En liten försenad födelsedagsfika blev det eftersom hon fyllde år i söndags! När Saga vaknat och vi hade fikat färdigt blev det lite planlöst gående och en massa tjatter i vanlig ordning.. :)

När vi kom hem för en timmes sen ungefär så hade parabolen fortfarande inte kommit upp. Det gick tydligen inte att fästa den på det ställe som det var tänkt så montören fick snällt åka härifrån. Då ringdes ett annat proffs in. Pappa. Min alltså. Får väl se om han kan hitta någon bra lösning..

Måndag igen..

Så var det måndag igen och pappan är tillbaka på jobbet. Trist! Men vi har haft en bra helg så vi ska inte klaga egentligen..

På lördagen stog det 4-årskalas på dagordningen. Olivia fyllde år i tisdags och skulle nu firas med buller och bång :) Kaffe, bullar, tårta och saft i mängder, och allt hembakat och jättegott såklart!
Saga hade så fullt upp med att leka med Victor och hålla koll på Olivia så hon hade inte ens tid att fika. Saga och Victor funkar jättebra ihop nu, Victor tar liksom hand om Saga och ser till att hon inte stoppar små saker i munnen, hjälper henne att styra när hon kör dockvagnen så hon inte kör in i väggen, hjälper henne om hon råkar ramla, "läser" böcker och plockar fram leksaker åt henne. Ursött!
Efter kalaset var vi lika trötta hela familjen så vi åkte hem till Jimmy´s bror, Conny, och gluffsade i oss hemkörd pizza och cola. Det blev en dag i osundhetens tecken alltså! Men gott var det! ;)

  Barnen leker med bondgården. Saga lyckades få i sig en bulle iaf :)

På söndagen (igår) hade vi finfint främmande, Saga´s farmor och hennes Börje var nämligen på Stockholmsbesök och de ville självklart komma och hälsa på oss! Vi har inte setts sen april, eftersom sommartrippen inte blev av, så det var verkligen kul att ses igen. Dom var mäkta imponerade över Saga´s utveckling eftersom hon bara var en plutt sist. Mycket kramar och gos mellan farmor och Saga blev det iaf! :)
På eftermiddagen skulle Jimmy hjälpa Thomas att agera flyttkarl så jag och Saga åkte till min fammo och faffa! De behövde lite hjälp med handling, och vi ville ha fika!

 KRAM!


En underbar dag

Idag har jag och Saga haft en riktigt mysig dag.
Vi gick upp vid 8 (de nya rutinerna har rotat sig rätt bra nu..), åt en god frukost framför Nyhetsmorgon, slängde in en maskin tvätt, borstade tänderna och klädde på oss myskläder, lekte inne på Saga´s rum, drack kaffe (jag drack riktigt kaffe och Saga drack låtsaskaffe ur sin lilla servis), plockade ur diskmaskinen, kollade våra bästa år, hängde tvätt, dammsög, lekte lite till, vattnade blommorna, tittade i djurböcker och härmade alla djur, jag lagade lunch och Saga körde Ior och dockan i sin docksulky, åt en lugn lunch utan kladd och gegg, plockade undan och diskade, bytte blöja och gick sen in och la oss i sängen. Efter lite pussar och kramar så sov Saga på 3 minuter. Rekord!
Det som gör mig så himla nöjd med just förmiddagen var att den fortlöpte utan gnäll och gny, inte för att det brukar vara så mycket sånt annars men det är klart att det händer.
Saga sov den vanliga 1½ timmen, sen lekte vi lite till, lyssnade på musik och dansade fånigt, jagade varandra, åt mellis och klädde på oss "riktiga" kläder för att gå ut på promis.

Det var typ premiär, för igår så köpte jag ett par gympaskor till Saga (snabbaste morsan..) så att hon ska kunna få gå även utomhus. Det var en total hit kan jag säga!
Vi hade vagnen i bilen så jag tänkte att hon skulle få gå dit innan vi gick ut på vår promis. Shit vad hon tyckte det var roligt att gå utomhus då, hon riktigt sprätte fram och man såg hur stolt hon var. (Ja, gissa vad jag var då?!) Mindre kul tyckte hon iofs att det var när jag skulle sätta henne i vagnen, men mamman vann den fighten..
Vi gick vår vanliga runda och på hemvägen gick vi till vår lilla lekpark som ligger i skogen. Där släppte jag lös henne.. Gissa om ALLT var spännande. Barr. Löv. Kottar. Pinnar. En kvarglömd vante. Sand. Den kalla rutchkanan. Bordet. Stenarna. Gungorna. Barken på träden.
Det var en fröjd för ögat att se henne tulta omkring där i parken och titta och känna på allt det nya, så lycklig och helt utan bekymmer. Jag ska verkligen försöka gå dit oftare nu! Och nästa gång ska kameran med!

Bebistitt!

Idag har jag och Saga varit hos Rebecca för att fika, leka och såklart kolla in lilla underverket Tobias som nu är 1½ vecka!
Han var såklart superdupersöt och jag kan inte fatta hur liten han var (Saga var ju tom mindre när hon föddes än vad han är nu, men det har jag glömt bort helt!), en väldigt lugn och snäll liten kille med fina nyfikna ögon. :)
Var roligt att se hur stolt Alicia är över honom, hon ville gärna visa upp honom och pussa mest hela tiden.
Saga brydde sig inte så mycket som jag trodde att hon skulle göra. Det var först när jag hade honom i famnen (gosegos!) som hon blev lite nyfiken, och när jag satte mig så att hon såg honom så tittade hon och petade lite på honom. Undrade väl vad det var för någon konstig liten sak..

Tack för att vi fick komma och se Tobias live, samt leka lite med Alicia´s roliga badbollar. Alltid lika kul! :)

Hipp hipp hurra!

Idag fyller världens bästa
pappa/morfis/svärfar
 år!!
Miljarder med pussar och kramar från oss!



♥♥♥

RSS 2.0