Nu har det släppt!

Äntligen har det släppt hos Saga. Det är ju 5 veckor sen hon sa det första gången.
Igår var det det enda hon sa: mammamammamammamamma. Äntligen!
Japp jag suger åt mig som en svamp och är lite tårögd. Jimmy fnyser och är riktigt avundsjuk.

Söndagar verkar för övrigt vara hennes nya "utvecklingsdag". Förra veckan började hon helt plötsligt klappa händerna och vinka lite smått.
Igår var det ju mamma för hela slanten, samt att hon lekte tittut med oss på ett mer medvetet och planerat sätt än innan (vi satt i soffan och hon stog på andra sidan bordet och reste/satte sig med pauser och fnitter varje gång)

I helgen var Jimmy´s bror Conny här och åt middag. Han passade även på att ta lite bilder på Saga. Han är grym på att fota och fick till några riktigt bra som jag lägger in nedan.






Längtar

Sitter och går igenom och jämför för- och nackdelar samt priser på tänkbara hotell i Thailand.
Åhh vad jag längtar. Bara 26 dagar kvar nu.

På bättringsvägen..

Natten har varit helt okej faktiskt. Hon totaldäckade 19:30 (eftersom hon skippade eftermiddagsluren), och sov till 1:30 då fick hon välling och efter ca 30 minuters övertalning så somnade hon tillslut om i sin säng (!) det är inte dåligt. (Jag kände verkligen att jag behövde ligga ifred en natt och inte vara tvungen att vingla på kanten för att Saga ligger på tvären i vår säng.) När hon väl somnat så sov hon ända till 7:20, då flyttade jag över henne till mig fort som attan och vi somnade om till 8:30. Myspys!

Snabbvisit på VC

Nu har vi gjort vårat första besök på Vårdcentralen men Saga. Har misstänkt lite att hon haft ont i öronen och tyckte det var lika bra att kolla upp.
En ganska flummig läkare konstaterade att hon hade en liten rodnad i ena hörselgången, men inget allvarligt och ingen inflammation. Han tippade på att det är tandsprickningen som är besvärlig för henne och tyckte att jag gott och väl kan ge henne Alvedon till natten om hon har ont så att hon (och vi) får sova ordentligt..  

Ny vagn!

Äntligen har jag hittat och köpt en ny vagn till Saga (och till mig ;))!
Har varit ute efter en ny länge men inte hittat någon som passar oss och som framförallt går in i bilen..
I och med Thailandsresan så blev det lite "bråttom" med inköp av en typ paraplysulky då det är det absolut smidigaste att ta med på planet och att använda där nere. Har kollat på några begagnade men hittat antingen för klumpiga eller fjösiga. Bestämde då att lägga lite mer pengar och satsa på en lite rejälare som vi sedan kan fortsätta använda till vardags här hemma.
Vi hade i stort sett bestämt oss för en vagn (framför datorn), och tog med mig min mamma till Babyland för att provåka och köpa den, väl där så tyckte både jag och mamma att den vagnen inte alls verkade bra och att den var sladdrig och allmänt  B..
Då fick vi syn på denna skönhet! Japp, den är rosa och jag kommer säkert att tröttna på färgen men det skiter jag i för just nu tycker jag att den är ascool och Saga passar perfekt i den! (Och fan ta den som frågar om barnet som sitter i är en pojke! hehe)  Sen får vi väl se om vi trivs med den efter hand, men det är en senare fråga..




Hemmafix

Igår eftermiddag kom min pappa hit för att hjälpa Jimmy att fixa iordning i vårat vardagsrum. Det är det rum som vi inte har fått nån riktig kläm på sen vi flyttade in, har inte lyckats sätta någon egen prägel på det direkt.
Det mättes och borrades och lyftes och skruvades och fixades och tillslut var de klara. Tv och hyllor är uppsatta på väggen, bänken under tv´n är sänkt och alla kablar är borttrollade i kabellister! Det enda som är kvar är antennkabeln som ska in i en list, sen ska de målas i samma färg som väggen..
Både jag och Jimmy är jättenöjda med resultatet och känner oss ännu mer hemma nu :)

Slänger in några bilder på hur det blev, samt på den nya soffan (som vi haft i några veckor nu)








Tråk

Idag är det pissväder och motivationen är i botten. Natten har dessutom varit rätt jobbig med ett par feberhysteriskrik-utbrott från Saga (hon hade precis likadant när hon hade 3 dagarsfebern sist), så hon och jag har legat i stora sängen och Jimmy har legat på soffan men vi har sovit rätt knackigt allihop..
Hon har varit feberfri nu på förmiddagen men är ganska hängig och har 0 tålamod, men det känns som att hon är på bättringsvägen iaf!

Ny favorit

Igår efter maten kom vi äntligen iväg för att gunga!
Har varit nyfiken på att se vad Saga skulle tycka om det, och min gissning stämde bra. Hon älskade det direkt! Ju fortare och högre desto bättre.. Hon skrattade så hon kiknade och var alldeles tårögd. Det var en riktig hit! :)

Igårkväll och inatt sov hon väldigt oroligt och hon vaknade vid 4 och var kokhet. Helt klart feber, och efter att ha druckit kallt vatten och lite ljummen välling så somnade hon om mellan oss. Sov till 7:30 och var hade svalnat en del, tempen var då 38.7. Åt frukost som vanligt med god aptit och somnade sen som vanligt, vaknade 1½ timme senare och hade 39.3. Det är så skumt för hon är inte sjuk i övrigt utan i stort sett som vanligt, så jag tippar (och hoppas på) att det är de 4 tänderna i överkäken som spökar lite då hon liksom tuggar på tummen och dregglar en del.
Nu sover hon igen, iofs en dum tid att sova på men jag tror mer på att sova bort en feber än att stoppa i henne Alvedon. Vi får se hur kvällen fortlöper.


Glad tjej som sprattlar med benen..


Har så roligt att hon är tårögd, lilla älsklingen!


Hipp hipp hurra!

Idag skickar vi ett stort grattis till ISAK
på hans 1-årsdag!

Grattis stora killen!





Min bästa!

Igår kom han hem med en fin bukett rosor. Imorse kom han hem med en påse färska frallor till frukost.
Han är helt enkelt bäst min Jimmy ♥


Grupptryck?

Jag är som alla andra. Fast ändå inte.
Jag har hela tiden tyckt att den berömda Foppa-toffeln är bland det fulaste som finns, och fullkomligt vägrat att ens prova.
Det började med att min pappa köpte ett par. Enligt honom är det det skönaste han nånsin stoppat fötterna i.
Då var jag tvungen att prova. Sen var jag fast.
Nu har t.o.m min mamma ett par.
Operation övertalning har börjat för Jimmy´s del.
För folk har rätt, de är så snuskigt bekväma att fulheten inte längre spelar någon roll..

Det som gör att jag skiljer mig lite från mängden är att jag har toffeln i ballerinamodell. Det har jag iaf inte sett på någon annan ännu..


Mina crocs a´la Mary Jane

Bokat och klart!

Nu är det bestämt, bokat och klart.
Passen hämtas på torsdag sen finns det ingen återvändo.
Den 22 augusti åker lilla familjen + min mamma och pappa till Thailand och är borta 2 veckor. Gissa om vi längtar. Jag funderar på att börja packa redan nu ;)




Fortfarande hemma..

Det blir inget Småland för oss.
Den lånade husbilen pajade innan den ens hade hunnit komma hit.. Så typiskt, men jag är glad att vi inte hade påbörjat resan och blivit stående utmed vägen!
Det känns lite trist att vi inte kom iväg ändå, tror att det skulle vara kul för Saga att bli bortskämd av sin farmor lite.
Men för oss föräldrar var det rätt skönt att tillbringa fredagskvällen i soffan, vi är lite trötta och slitna sen konserten igår. Vi är ju inga ungdomar längre ;)




Premiärer

Igår var det en stor dag för lilla familjen.
Mamman gick på sin första Metallica konsert, och Saga hade sin första kväll med barnvakt.

Konserten var grym och här hemma hade det gått strålande så det var helt enkelt en lyckad kväll för oss alla! :)

Nu packar vi väskorna och drar till Lenhovda i Småland på 50-års kalas. Återkommer på söndag!

Klåfingrigt busfrö

Saga är nyfiken och ska fingra på allt som kommer i hennes väg. Särskilt blommor, knappar, träkvistarna i parketten och barnspärren på ugnsluckan är intressantast just nu. Och tvättmaskinen.
Två mornar i rad så har jag satt i gång tvättmaskinen när vi går upp, två mornar i rad så har Saga stängt av maskinen. Vad ska man göra, det är ju en såå häftig liten lampa som lyser och blinkar när man trycker på just den knappen! Det går ju inte att låta bli att trycka på den då heller..
Att mamman sen undrar varför tvätten aldrig blir klar är en helt annan femma.


The real Simpsons

Eftersom jag inte har något annat att göra om dagarna så sitter jag och gör totalt onödiga saker framför datorn.
Igår tex skapade jag Lilla familjen stöpt i Simpsons-formar.
Se och beundra, visst är det likt? Tycker framförallt att jag fick till Jimmy och Saga väldigt bra (förutom att hon är lite större). Jimmy tyckte jag var orättvis. Förstår inte alls vad han menar.. ;),


Lilla familjen..

HIPP HIPP HURRA



Stort grattis
på 74-årsdagen
till världens bästa faffa!






2-års kalas

Det är mycket kalas nu får våran del. Inte mig emot ;)

I lördags var det Victor´s tur att bli firad. Det var ett lagom lugnt och stillsamt kalas med Olivia, Saga och Victor som enda barn. Såklart bjöds det på god hembakad jordgubbstårta och bullar!

Saga och Victor är så söta ihop. De liksom dras till varandra och är så snälla och pussas hela tiden, vi föräldrar får nog hålla ett extra öga på dem när de blir lite äldre.. ;)


Här viskar Victor hemligheter till Saga


Och här pussas de.. ♥

Glatt överraskad

Har precis fått hem första laddningen av bilder som jag skickat iväg för framkallning av Snapfish.
I nästa sändning väntar jag förstoringar, för i den här var det bara vanliga 10*15 men jag är förvånad. Det är grym skärpa och ser skitsnyggt ut! Hoppas att de andra bilderna blir lika bra..

Slapp förmiddag och promenad

Efter ännu en jobbig natt med Saga så la jag mig och vilade med henne på förmiddagen idag. Jag brukar faktiskt inte göra det för det är den enda stunden jag har på dagen som jag kan fixa iordning både mig själv och lägenheten utan att bli störd. Men idag var jag så trött att jag inte orkade vara uppe så vi somnade vid 10:30 och sov till strax före 12, underbart skönt!

På eftermiddagen ringde Rebecca och undrade om vi ville gå med till Mc Donalds och stilla hennes gravid-sug efter glass. Vi var inte direkt svårövertalade ;)
Det är en precis lagom rutt att gå dit, fika, in på Babyland och sedan hem. En perfekt eftermiddags promenad!

Hur ska man göra?

Saga sover inget vidare i sin säng verkar det som.
Tycker själv att den är rätt hård och "omysig", har ändå lagt hennes mys-labanfilt på madrassen så det blir lite gosigt men det är ändå mysfaktor 0..
Kruxet är att hon somnar bra men vaknar till typ 1 gång i timmen, och då krävs det övertalning för att få henne att somna om igen men om vi då flyttar över henne till vår säng så somnar hon om direkt.. Det är klart att det är 100 gånger skönare att ligga i mamma´s och pappa´s stora säng med massa kuddar och täcken, vem skulle inte tycka det!?
Helst av allt skulle jag vilja låta  henne ligga i vår säng tills vi går och lägger oss men eftersom hon fortfarande får för sig att krypa i sömnen så är jag rädd att hon ska drutta över kanten, så  när hon har somnat så lyfter jag tillbaka henne till sin säng (utan att hon vaknar) och där sover hon typ 20-25 minuter för att sen vakna igen..
Jag märker på henne att hon behöver sova ordentligt, utan avbrott.

Det här med småbarn är banne mig inte lätt!

Fläskläpp :(

Igår fick Saga sin första fläskläpp.
Vi lekte tittut och jagade varandra krypandes på golvet, Saga var jätteuppspelt och tyckte det var det roligaste hon gjort någongång! Rätt som det är så ska hon tvärvända för att jag ska jaga henne och då hinner inte resten av kroppen med så stupar med ansiktet rakt ner i golvet.
Vi blev såklart jätterädda båda två och det tog ett tag innan jag lyckades trösta henne.
Jag kollade så hon inte blödde, samt att alla (2) tänder satt som de skulle. Det tog inte lång tid innan överläppen började svullna och tillslut blev en präktig fläskläpp..
När jag lite senare bytte blöja på henne och hon låg ner så såg jag munnen ur en annan vinkel, då upptäckte jag att där hennes högra framtand ska sitta (samt lite på tanden brevid) är tandköttet alldeles blåsvart och även lite svullet!
Hon hade ju såklart ont och ville inte att jag skulle titta så det var lite svårt att se hur pass illa det var.
Hon åt och drack precis som vanligt hela dagen och kvällen och svullnaden på läppen la sig efter några timmar och är nu helt borta. Blånaden i tandköttet är kvar, men har ljusnat en del.
Det jag är lite orolig över är att framtanden fick sig en sån smäll och att hon kommer gå med en missfärgad mjölktand i flera år..

Resultatet..

Så här blev de.. Är mer nöjd med bilderna denna gång, här ler hon ju iaf lite ;)








Glömsk och trött

Äsch, glömde ju totalt bort att fotografera på Alicia´s kalas igår! Kameran låg så fint nerpackad i skötväskan så..
Och en helg fylld med 100-tals barn och massa sötsaker gjorde att jag var ap-trött igårkväll.

Kalaset var iaf väldigt trevligt! Mycket folk och ett tag fullkomligt kryllade det av barn på golvet, de var liksom överallt och man visste knappt var man skulle sätta fötterna :)
Som tur var så fanns där några bekanta FL´s ansikten som jag träffat några gånger så jag kände mig inte helt vilse. Dessutom så dök ju Gudmor Karin upp mot slutet så Saga fick gosa lite med henne! :)
Kort sagt så var det ett lyckat kalas och jag hoppas att 1-åringen hade en bra dag!




Grillparty

Igår var vi, + Jimmy´s basketkompisar med familjer, hembjudna till George och Christina på grillparty. Det bjöds på smarriga hemgjorda hamburgare, korv, coleslaw, vattenmelon och annat smarr. Till efterrätt var det hembakta brownies med valnötter. Smarr smarr smarr!
Det snackades en hel del basket och de SKA komma igång och spela i höst igen. Jaja, vi får väl se hur det blir med det ;)
Huset var fullt med barn (totalt 9st i olika åldrar) som tjoade och tjimmade och lekte för fullt. Saga tyckte det var väldigt spännande med alla barn, framförallt lilla Romeo 1 år, och hon skulle ha koll på alla.
Tillslut blev hon så trött så hon somnade i mitt knä vilket är väldigt sällsynt. *mys*
Det var en väldigt trevlig dag med mycket gott att äta! :)

Idag står Alicia´s 1-års kalas på schemat. Ännu mera onyttigt att stoppa i sig, samt ännu mer barn. :) Återkommer med kalasrapport och bilder senare ikväll!

RSS 2.0