Ett härligt sätt att vakna på..

Tidigt imorse vaknade jag av att jag hörde en nysning från Saga´s rum. Tyst ett tag. Hör sedan hur hon, nästan viskandes, ligger och sjunger. Pratar lite för sig själv.
Tittar på klockan, 5:03. Går in till henne.
Hon sitter upp i sin säng och utbrister "Wow titta dä!", "Mamma dä ä Puh" (pekar på sitt örngott).
"Jaa titta gumman där är Puh. Saga, vill du ha lite välling?"
Hon skiner upp. "Mmm lälling!!"
Går ut i köket och tar fram vällingburken. "Titta lalle dä.." (pekar på nallen på burken)
"Ja där är nallen gumman. Vad duktig du är så tidigt på morgonen."
Blandar välling.
"Ska vi gå in till sängen och dricka vällingen bredvid pappa?"
"Mmm pappa!"
Lägger henne i mitten och hon vänder sig och klappar Jimmy på kinden och sen börjar hon dricka sin välling. Somnar nästan direkt men vaknar till efter ett litet tag. Vänder sig mot mig och lägger ena armen under min nacke och den andra runt halsen. Kramas och myser länge, jag märker hur hon somnar till ibland men vaknar snabbt för att kramas lite till.
Rätt som det är så sätter hon sig upp tittar sig omkring, säger "Pappa" och kryper fram till honom. Lägger sig tätt intill och somnar gott.

Mmm, underbara unge! ♥


YES!

Aldrig någonsin har jag blivit så glad över lite fast bajs!

Klockan 10:38..

..öppnade jag fönstret i vardagsrummet och stack ut huvudet.
Jag såg på den ny-gröna utsikten, kände den varma solen och en svag ljummen vind och kände doften av nyklippt gräs blandat med blommande Spirea. Underbart.
Jag älskar våren.

Min Jajja

Igår fyllde världens bästa Sara 25 år.



Ett stort grattis i efterskott
önskar vi!

Här var det sjukt..

Saga är sjuk, så jag har premiär-vabbat igår och idag. (Inte för att det är något att vara stolt/glad över men ändå..)
Lilla pluttan kräktes i fredagskväll, fick hög feber på natten och på lördagmorgonen fick hon diarré. Febern höll i sig under lördagen och diarrén likaså.. Som tur var så var hon jättetörstig så hon drack både vanligt vatten och vätskeersättning så vi var inte direkt oroliga för uttorkning.
På söndagen var hon relativt pigg och vi var ute och åkte en sväng, men diarrén höll i sig. Framåt kvällen började hon äta lite, fick i sig lite kyckling och bröd iaf.
På måndagen var vi så modiga att vi åkte och hälsade på mormis och alla djur i stallet. Saga var jättepigg och kunde inte bestämma sig vad som var roligast att titta på: hästarna, hundarna, hönsen eller fåren. Knepigt det där! Vi var där i nästan 2 timmar, riktigt skönt med sol och frisk luft kan jag säga. Men hann inte mer än hem så var det dags för blöjbyte igen..
Igår var det fortfarande samma visa. Diarré. (Men äter ordentligt och dricker fortfarande väldigt bra.) Framåt e.m/kvällen blev hon bara mer och mer förkyld också. Ja varför inte, ta allt på en gång liksom.. Näsan rinner och hon hostar som en tok. När hon skulle sova på kvällen verkade det även som att hon hade ont nånstans för hon sa "ajje" och var jätteledsen. Tänkte direkt på halsfluss eftersom det drabbat en del barn i bekantskapskretsen (iofs inga som vi träffat på ett tag). Natten var hyfsad, hon vaknade ett par gånger av hostan men somnade i min famn rätt fort.
Jag gillar inte att diarrén inte ger med sig så imorse fick vi komma till vårdcentralen. Det var inte alls populärt hos Saga. Doktorn fick inte titta i halsen och knappt lyssna med stetoskopet. Efter lite övertalning kunde doktorn konstatera att hon var fin i öronen, men hade ganska mycket slem i lungorna. Tog en snabbsänka och halsprov. Halsprovet visade ingenting, men sänkan däremot var alldeles för hög. Visade på en kraftig infektion i kroppen. Om detta beror på diarrén eller förkylningen är svårt att veta, men vi fick både slemlösande hostmedicin och antibiotika. Så nu kommer det vara blod, svett och tårar här i huset morgon och kväll, när medicinen ska i, några dagar framöver. Hoppas verkligen att det hjälper!


RSS 2.0