Kär!

Nytt jobb = nya arbetsskor. Så är det bara. Och vad passar då bättre än ännu ett par Crocs?
Till Jimmy´s stora förtret gick jag idag in till honom på jobbet för att prova ut ett par.
"Ska du inte ha ett par med päls?" säger han på skämt.
"Nja, kan ju prova i alla fall.." säger jag.
SHIT POMMES, de där skorna är ju liksom tillverkade endast för min skull! Har aldrig haft något skönare (eller fulare iofs) på fötterna, de är gudomliga! Perfekt för mig som jämt är iskall om fötterna. Har haft dem på mig sedan jag kom hem, och tänker inte ta av mig dem förrän jag går och lägger mig. Knappt då heller känns det som. I´m in love!

 


Småland tur och retur

I helgen tog vi en tripp till Småland för att hälsa på Saga´s farmor och hennes man Börje.
Som alltid blir vi bortskämda med god mat och presenter när vi är där! Härligt härligt!

Här kommer några bilder från vår helg:

  Trött tjej som är på väg att somna vilken sekund som helst..

  Shopping i Växjö!

  Märkliga grejer säljer de i Småland!

  Vi hann även med att träffa Jimmy´s mormor Laila. Saga charmade såklart till max..

  Farmor visar Saga att man kan använda ett hopprep som mikrofon

  Man kan använda det som telefon också!

 Mmm gott med hallonmousse till efterrätt

  BUS! :)

  Saga och farmor ligger i hallen och filosoferar och äter russin.


Välkommen!

Välkommen till världen lilla Meja.
Jenny och Ronnie´s dotter och Wiggo´s lillasyster.
Ett stort megagrattis till er allihop! 

Bilder

Här kommer lite bilder på Saga´s nymöblerade rum


Stor säng till stor tjej :)


Vägghyllan stor på golvet fortfarande..


Leksakshyllan


Klart tjejen ska ha ett eget fikabord!




Shopping..

Det har sugit i shoppingtarmen ett tag nu, så idag gav jag med mig.
Har gjort av med de sista julklappspengarna* och kom hem med bl.a ett par nya jeans, lite underkläder och annat smått och gott. Mycket roligt och välbehövligt!



* Jag fick "shoppingpengar" av min snälla pappa i julklapp.


Kompletta igen

Nu är lilla familjen komplett igen. Pappan är hemma! Efter lite bus och brottning i sängen somnade vi allihopa, jag blev dock väckt av telefonen nyss men pappan och barnet ligger fortfarande och snarkar ikapp. Precis så ska det vara. MYS!

Tidtagning

Idag när jag gick till nya jobbet för att skriva anställningsintyg och sånt så tog jag tid. Bara för att liksom. Från det att jag låste dörren tills det att jag ringde på porttelefonen tog det 2,01 minuter. Det inkluderar även hissåkning. Värre kunde det ju vara.. :) 

Tjoho

Jag har fått jobb! Äntligen! Den 12/2 börjar jag jobba på Lovisagården som undersköterska. Det är ett demensboende och ligger ungefär 50 meter hemifrån. Jobbigt värre.. ;)
Jag hade ju egentligen inte tänkt/velat jobba inom vården något mer, men sökte det jobbet "bara för att" liksom. Har sneglat på det där stället rätt länge och tyckt att det verkar så mysigt men de har inte varit i behov av folk tidigare så nu är de annonserade så slog jag till. Och tur var det! (Att jag dessutom är en av de fyra som skulle anställas blev utvald bland 203 ansökningar är jag rätt mallig över)
Imorgon ska jag dit och skriva anställningsbevis och lägga in schema sen är det laddning som gäller.

Idag åkte Jimmy till den årliga utbildningen, via jobbet, i Dalarna. Där ska han utbildas och ha trevligt fram till lördag. Det är tomt här hemma ska jag säga! 

För att fylla tomheten här hos oss ikväll så fick jag och Saga finbesök av Bästis-Emma, Mex och Meya. Inte illa alls! Vi åt gott, pratade, fikade, hade en lite försenad julklappsutdelning, pratade, barnen röjde och blev trötta. Precis så som det ska vara :)

Nu ligger Saga och sover och jag ska läsa igenom den dagliga bloggrundan, sen blir det nog lite tv och tidig sänggång för mig. Tur att jag iaf har Saga att kramas med inatt, då blir det inte lika tomt efter Jimmy..


Max och Meya brottas (mycket tålig lillasyster) och Saga leker med Meya´s julklapp


Here we go again..

Nu betar vi av dem en efter en. Milstolparna alltså. Den här gången är det ögoninflammation.
Stackars lilla skruttis är så duktig och söt trots att ögonen är röda, svullna och kliar.

 
 Busig skit trots svullna ögon!



Detta är väl vad vi kommer ägna de närmsta dagarna åt. Pingu, mandariner och kritor.



Pappan har handlat på Tradera. Mycket bra måste jag säga :)

Dagarna som gick..

Så har vi äntligen fått (och hunnit bli av med) snö!
Saga var alldeles till sig när vi kom ut i torsdags och jag firade med att göra en ofrivillig kullerbytta och föll pladask på gatan. Höll dessutom på att kapa benen på en stackars pojke som var ute och gick med sin hund. That´s me! :)

Jimmy slutade tidigt förra veckan så vi hämtade Saga och åkte bort till Tyresta By för lite pulkåkning. Knasiga Saga tyckte att det var roligare att stå i den höga snön (typ 2dm) och låtsas ramla. Det är hennes nya grej, att stå/gå och så plötsligt låstas hon ramla och gapskrattar.

I fredags var jag och mamma på Ikea. Skulle köpa nya vardagsglas och lite annat plock. Slutade med att jag hittade inredning till Saga´s rum..

I lördags hade Jimmy riktig "grabb-eftermiddag" med basketlaget här hemma. Det åts hamburgare och korv och tittades på amerikansk fotboll och en del basket kan jag tro.
Jag och Saga flydde fältet och våldgästade Rebecca. Där fikade vi på nyttiga muffins och gott kaffe. Tack för att vi fick komma. Mys!

Igår var lilla familjen hurtiga nog och tog oss till Torvalla simhall på förmiddagen. Saga tyckte det var jätteroligt och hon plaskade och lekte för fullt! Sötnosen! :) Saga fick byta om med Jimmy så jag passade på att ta några minuter inne i bastun - SKÖNT!!
På eftermiddagen var det premiär för morfis att vara barnvakt! (Det är stort!) Han fick lite smyghjälp av mormis, men de hade varit själva en del också och det hade gått jättebra såklart!
Under tiden passade jag och Jimmy på att åka tll Ikea och handla det som jag sett ut i fredags. Blev en hel del och bilder kommer så fort allt är monterat och på plats!

  Saga och pappan monterar möbler från Ikea!

Äntligen!

Idag är det den första jobb- & dagisdagen för Jimmy och Saga efter julledigheten. Hela familjen har därmed varit lediga tillsammans 11 dagar. Innan det var ju Saga sjuk och hemma i en vecka.
Vi har firat både jul och nyår här hemma tillsammans med min mamma, pappa och mormor (och lillebror på julafton) + 2 hundar.  Vi har haft jättemysigt och verkligen bara tagit det lugnt. Kopplat bort alla måsten liksom.

Men i mitt huvud har jag sett hemmet förfalla. (Nåja det är faktiskt inte så illa egentligen..) Klädhögar har samlats, nya och gamla leksaker har dragits fram, grushögar har växt i hallen osv.
Jag har faktiskt lyckats blunda för allt det där. Bortsett från den dagen när jag sopade i smyg när J & S var och handlade.. ;)
Men nu återgår livet till det normala. Idag har jag storhandlat, tvättat 3 maskiner, rensat kyl och frys, diskat undan all disk, bäddat sängen med överkast (!), dammsugit och vädrat. Imorgon ska jag damma och skura golv. Äntligen!


Lte bilder var det här..

Här kommer Lilla Familjen´s jul- och nyårsfirande i bilder.

  Saga och Morfis gör Gubbröra..  ..som självklart måste provsmakas!

  Pysslar med den högljudda julklappen från gudmödrarna.

  Vi som inte skulle ha så mycket julklappar i år. Detta kort är dessutom taget innan mormis & c:o kom med sina paket..

  Sötaste julklappen!                                      

  Mormis hjälper Saga att packa upp.

  Mamman fick också paket :)
 
   På juldagen slappade vi tillsammans med gudmödrarna!

  På nyårsafton åkte vi och hälsade på farmor och farfar.
Puss på dig fammo!

  Nyårsdukningen. 

  Ena förrätten läggs upp; morfis potatisplättar med löjrom, cremé fraiche och rödlök.

  När klockan var runt 22 tyckte Saga att det var dags att rasta Dino. Då snodde hon ett av hundkopplen och satte på det på Dino, sen var det bara att rasta på! :)


Kort och gott så har vi haft jättemysigt, vi har ätit mycket gott, tagit det lugnt och bara gjort det vi känner för. Precis som det ska vara.

GOTT NYTT ÅR

Gott nytt år kära vänner och bloggläsare.
Hoppas att 2008 blir ett underbart år för oss alla! :)


RSS 2.0