Saga 1 ar!!

Idag fyller var alskade lilla unge ett ar! Tank vad fort tiden har gatt!

Trakigt nog sa har det regnat precis hela dagen idag (och likadant igar), och nar jag sager regn sa menar jag  verkligen REGN. Alltsa det gar vagor pa gatorna, och vattnet nar en upp till fotknolarna. Thank god for mina Crocs! :)
Dagen har vi tillbringat i ett kopcenter i Phuket Town, dar kopte vi med oss en jattefin fodelsedagstarta till Saga. Val hemma pa hotellet sa var det kladddax!
En naken Saga sittandes pa en handduk pa golvet med fri tillgang till en superkladdig tarta + appeldricka i nappflaska = Megakladdigt och skojigt minifodelsedagskalas! :) Snalla Mormis hade tagit med sig en present hemifran Sverige sa hon fick iaf ett paket..

Nu har vi iaf bytt hotell. Det ar inte lika fint som det forsta, men som Jimmy skrev i forra inlagget sa var vagen dit jattejobbig och man fick ga med barnvagnen ute i trafiken. Till det nya hotellet behover man inte ga sa langt for att komma ner pa "stan".
Nu hoppas vi pa sol imorgon sa vi kan bada och sola! Det ar lite knepigt att underhalla Saga pa ett pytte hotellrum samt pa restauranger annars..

Hoppas att ni mar bra dar hemma, vi tanker pa er ska ni veta.
Kramar fran oss!

Rapport fran ett svettigt phuket

Ska forsoka skriva av mig lite om den snart forsta veckan har i thailand.
Det ar Jimmy som skriver idag, da tjejerna ligger och latar sig pa hotellet som vanligt :-)

Nej, vi var i Patong och skulle shoppa lite idag, nar tjejerna blev lite svettiga och yra i hatten av den 35 gradiga hettan.
Sa vi kakade lite god mat och drack massa vatten och blev matta och belatna for 30 kr.
Sen stack vi hem till hotellet igen sa damerna fick sussa lite och jag drog ner i Kata for att halsa pa lite gamla vanner sen sist jag var har.

Resan hit gick otroligt fint, inga som helst bekymmer nagonstans.
Bangkoks flygplats var GIGANTISK!, man gick och gick men kom aldrig fram kandes det som.

Hotellet som vi bor pa nu ar toppen, verkligen jattefint och perfekt med liten barnpool till Saga (och mikaela som inte kan simma)
Men vagen till hotellet fran staden ar lite lang och vagarna valdigt daliga, man far knalla med vagnen mitt i trafiken.
Sa vi har bestammt oss for att byta till ett annat hotell som ligger narmare staden och som har battre vagar.

Vadret ar helt underbart, lite regn nagon natt, men stralande sol hela dagarna annars.

Att thailandarna gillade barn visste vi innan, men nu borjar det bli lojligt.
Alla och da menar jag verkligen ALLA, kommer fram och ska halsa, kela, gosa, prata, pussa, krama, bara pa, mata och leka med Saga overallt.
Allt fran gamla tanter och gubbar till tjejerna i affarerna och gatukoken.
Och Saga njuter for fullt, alla ar sa snalla och trevliga mot henne har.
Hon har verkligen toppenkul har nere, man onskar att folket hemma ocksa kunde vara sa.

Igar kvall var vi pa nattmarknaden i Phuket Town och om jag tyckte att Bangkoks flygplats var stor, sa var den har marknaden inte langt efter.
Det var oandliga rader med stand som salde ALLT.
T-shirts, hundklader, sockervadd (till Vivi), knivar, basebolltran, babyklader, leksaker, vafflor, you name it.
Det gick ganska snabt att spendera 1,5 timmar dar kan jag saga.

Vi har ocksa hunnit med att lata Saga traffa sin forsta elefantbaby och mata den med pyttesma bananer.

Mer och utforligare blogg och bilder kommer snart, vi maste hitta en bra dator forst bara.
Internet funkar lite som det vill har just nu, sa ni far ha lite talamod.


Ha det sa bra allihopa och vi aterkommer sart igen.

Kram fran Lilla Familjen.

Annan adress

Just det.. På semestern kommer vi att använda oss av min Hotmail-adress:
[email protected]

På återseende

Jag känner mig själv rätt bra och inser att jag inte kommer ha tid att blogga något imorgon innan vi åker så jag får passa på nu att vinka till allihopa och tacka för att ni önskar oss en bra resa!
Jag ska göra mitt bästa för att sola, bada och njuta åt er också, samt försöka packa med mig lite solstrålar hem igen :)

Jag kommer försöka blogga där nerifrån men hoppas inte på dagliga inlägg ;)

Kram på er alla!

Det är mycket nu..

Jag är lite smått stressad nu. Imorgon drar vi!
Har packat mina och Saga´s kläder som vi ska ha med oss, Jimmy får packa sina själv (det är säkrast så..). Nu är det "bara" alla grejer kvar.
Shit vad prylar man måste ha med sig.. Det där med att bara ta med sig tandborste och badkläder funkar liksom inte när man har barn har jag märkt. Det ska vara blöjor, välling, nappflaskor, 100 nappar, leksaker (att ha på planet), favoritkläderna, snuttefilt..jag kan fortsätta i en evighet tror jag!

Jimmy är och får sig en sista omgång av sjukgymnasten innan den 13 timmar långa flygresan imorgon, sen kommer han hem och hämtar Saga så jag får packa det sista samt städa. Ingen rast ingen ro. Idag iaf. ;)

Fikadejt i Farsta

Idag har jag och Saga varit i Farsta och fikat med Emma och Meya..
Det blev en mycket mysig eftermiddag och lite provning av diverse fula solglasögon och smycken samt fnitterattacker med rinnande ögon var precis vad jag behövde!
Tack för idag girls!


Saga har snott Meya´s pipmugg och försöker komma på hur hon ska få ut saften.. Knepigt det där..

...

Jag har varker tid eller ork att blogga just nu. Börjar känna mig en aning stressad inför resan, är ju en del som ska inhandlas och fixas med sen måste vi växla pengar också..
Tur att Jimmy är ledig måndag och tisdag så han kan hålla lite koll på mig annars flippar jag väl ur!

Måndagen

Igår gick jag och Saga över till Becca och Alicia för en enkel fika. Tjejerna lekte och mammorna drack kaffe, åt kanelgömma och tjattrade. Som vanligt alltså ;)
Klantiga jag hade glömt kameran hemma så Becca fick stå för fotograferingen.


Alicia visar Saga hur man kör vagnen.


Helt otroligt att båda tittar in i kameran samtidigt, dock utan att le men man kan inte få allt här i världen!


Alicia tittar på tv och Saga apar sig framör kameran..

Tack för en trevlig fikastund tjejer!



På kvällen tog vi en promenad och var ute i nästan en timme. Skönt att röra lite på sig efter middagen istället för att krascha i soffan och bara dega resten av kvällen!
Saga gillar verkligen sin nya vagn, jag tror att hon känner sig stor och duktig nu när hon sitter framåtvänd. Hon gör en massa roliga ljud och pratar med folk och träd man går förbi och tittar storögt på allt. Allra roligast är att gå i tunnlar för där ekar det när man tjoar! 
När vi kom hem så tyckte Saga att det var dax att tvätta lite, eller iaf sortera tvätt.. Badrummet och en mycket nöjd Saga såg ut såhär:
  

Grymma Gessle

Konserten var asbra, många gamla godingar både från Gyllene Tider och hans tidigare soloplattor i en skön mix av låtar från den nya plattan. Fast enligt mig så kan det inte bli annat än lyckat när Gessle står på en scen. Så är det bara.
Nu håller vi tummarna och hoppas på (ytterligare) en återförening av Gyllene Tider.

Tvära kast!

Sist var jag på Metallica. Ikväll går jag och mamma på konsert med allas vår Per Gessle.
Snacka om olika tvära kast..

Det tar emot

Jag måste börja söka jobb. Det suger hårt.
Arbetsförmedlingen, here i come..


Omständiga mamman! (OBS långt)

Jag är rätt så omständig av mig. När jag ska göra något enkelt så blir det helt plötsligt ett stort projekt som även börjar involvera andra..

Igår e.m skulle jag packa upp och hänga in våra vinterjackor i förrådet (ja, vi har fortfarande flyttkartonger som är ouppackade!). De fick såklart inte plats så jag bestämde mig för att städa och möblera (?) om i förrådet. Allt drogs ut i hallen och gicks igenom.
Då kom jag på att jag ville ha upp en hylla i datorrummet.
Det fick bli Jimmy´s jobb. Han håller på och fixar där och jag är i förrådet så hör vi ett brak och sen ett gallskrik. Saga har fått syn på den megatunga skruvdragaren och dragit ner den så den landat på mitt på hennes stackars stortå. Det gjorde ju såklart skitont och det tog ett tag att trösta, men efter att tån fått duscha i kallvatten, blivit blåst och pussad på så var det lugnt.
Tillbaka till arbetet. Mitt i rensningen kommer jag på att vi kanske ska ha middag. Ut i köket och börjar laga mat. Jimmy kommer ut och talar om att gipsväggen som jag vill ha hyllan på är för mjuk och vi har inte rätt grejer för att kunna få hyllan på plats. Skit också.
Han sätter sig i soffan  för att vila för första gången sen han kom hem. 
Med maten i ugnen så fortsätter jag att röja i förrådet och hittar en utmärkt plats att ställa tomma krukor på, alltså måste jag gå ut på balkongen och hämta krukor. 
Oj där var det rörigt, måste plocka undan lite. Plockar upp en sönderriven tidning (Saga´s verk), lägger PET-flaskorna i pantkassen, lägger en duk på bordet, tar upp dynorna som ligger på golvet samt ger blommorna och Saga en omgång med blomsprutan. 
Tillbaka i förrådet hittar jag de korta sängbenen som vi har pratat om att sätta på sängen. Frågar Jimmy om vi ska fixa det på en gång innan maten. Han frågar om jag har druckit RedBull hela dan. Okej han får sitta kvar i soffan tills vi ska äta. 
Flyttar in alla saker i förrådet på sina nya bättre platser.
Har nu 2 överfulla flyttkartonger + 1 sopsäck, som ska kastas, mitt innanför dörren i hallen.
Vi äter maten som är klar. Plockar undan, diskar  och gör matlåda.
Drar tag i Jimmy och säger att vi ska fixa benen på sängen nu. Vi tar varsin sida och vid fotändan går det bra, värre är det vid huvudändan på min sida. Hur jag än skruvar så får jag inte loss benet! Efter att ha suttit i typ 10 minuter och svurit att jag inte ska ge upp så får ändå Jimmy komma och ta över för att jag inte ska få frispel på benhelvetet.
Han håller på ett bra tag och försöker han med, sen vill han ha en tång, skruvmejsel, hammare och hela baletten. Det är gängpaj på bulten som sitter inne i sängen. Hur vi än försöker så får han inte loss den, försöker tom såga av bulten men det var rätt svårt att komma åt. Hursomhelst så slutar det med att han lyckas slå ut den med resultatet att bulten är trasig och vi måste leta upp en ny. Vi hittar en som självklart är för kort. Klockan är nu 19:40 och Jimmy slänger sig iväg till Biltema som stänger kl 20.
Under tiden försöker jag roa en aptrött Saga. Slutar med att jag drar över hennes spjälsäng till hennes rum (!) där hon får en flaska välling och däckar på direkten.
Jimmy kommer hem med rätt bult och han kan sätta fast benet utan problem. 
Vi däckar i soffan, fortfarande med skräpet mitt i hallen. 

Klockan 21:30 vaknar Saga hysterisk. Kan och vill INTE somna om. Får välling, torr blöja, nya nappar, nytt täcke, gammalt täcke, ny kudde osv.. Hon tar sig i munnen och pillar på den onda tån och 23:45 somnar hon äntligen igen, med ytterligare en flaska välling och en dos Alvedon. Sängen är tillbaka på sin plats i vårat sovrum. Hon ska minsan inte flytta från mamma och pappa ännu!

Allt detta för att jag skulle packa upp några vinterjackor. Stackars min lilla familj.   

Nykomling

Idag skickar jag alla mina grattis och lyckönskningar till min vän Nina och hennes familj.
Imorse skulle det utföras ett planerat kjesarsnitt och därmed blir Thelma storasyster och Nina och Mikael tvåbarnsföräldrar.
Mäktigt.


Skit också

Nu åskar det. Jag är rädd som satan för åska och blixtrar. Hua. 
Lätt att  förklara för Saga att det inte alls är läskigt när hon tittar frågande på mig.. Helst skulle jag vilja lägga mig i sängen och gömma mig under täcket så jag slipper höra det. Satan nu blixtrar det också!
Bye!


Framsteg

Jag har inte vågat skriva om det tidigare men nu verkar den nya trenden ha rotat sig rätt bra här hemma.

Saga har nämligen kommit på att hon nog inte behöver den där flaskan med välling på natten/morgonkvisten utan att det är rätt skönt att sova vidare istället. Nu sover hon till typ 8-8:30 och det är helt okej, hellre det än att hon vaknar vid 5-6 och håller igång ett tag för att sen somna om och sova till 9-10.
Det enda kruxet med det här är att det har blivit svårare att lägga henne på kvällarna. Men det är en annan historia och just nu är jag bara glad över att slippa gå upp och göra välling mitt i natten! :)


I en annan del av Köping ;)

Igår morse packade jag och Saga in oss i bilen och gav oss ut på vägarna för en dejt med Sara som bor i Köping!
Bilresan gick bra, Saga somnade i Maxi-rondellen och vaknade i Eskilstuna sen satt hon och kvittrade och lekte tills vi kom fram.
Hemresan var lite värre då hade hon solen i ögonen precis hela tiden och det spelade ingen roll hur många solskydd och skynken jag hängde upp den var likförbannat där och retade henne. Tillslut somnade hon jättearg. Hihi.
Hursomhelst så hade vi en jättemysig dag och det var skönt att träffa Sara igen! (Vi har inte setts sen Saga´s dop i november) Nu håller vi tummarna för att hon kan komma på Saga´s 1-års kalas så vi ses snart igen :)

Tack bästa Jajja för en härlig dag! *puss*

Knasig

Saga tycker oftast inte om att ha något på huvudet. Särskilt inte solhatt.
Men när pappan sätter ett par pyjamasbyxor på skallen då går hon minsan omkring med dom i flera timmar..


RSS 2.0